Gigantische patch voor Rainbow Six Siege onderweg

siege blood orchid

Operation Health zit er bijna op en dat betekend dat Season 3 van start gaat. 5 september is het zo ver. Dan zullen we drie nieuwe operators ontvangen en een gloednieuwe map. Verder zullen we nog een hele hoop verbeteringen mee krijgen.

Met het einde van Season 2 in zicht brengt Siege ons haar grootste update ooit. Bijna de hele game zal onder de loep worden genomen voor verbeteringen. Welke verbeteringen? Deze staan hier beneden opgenoemd.

Nieuwe servers

JAwel, het is eindelijk tijd voor nieuwe servers. De nieuwe servers voor Siege zullen meer stabiliteit garanderen, betere connecties, meer FPS en het rubberbanden zal worden aangepakt. Verder zijn de nieuwe servers in globale performance beter dan de oude.

Belichting update voor peekers

Oorspronkelijk wilde Ubisoft zorgen voor een licht effect als je van binnen naar buiten keek en vice versa zoals je dat met een camera zou ervaren. Hierdoor wordt het zicht door de bloom erg beperkt. Dit systeem is compleet vernieuwd en ziet er vervolgens zo uit:

Siege licht Siege licht

Sky model

De skyboxes van de game worden geupdate zodat alle maps een betere skybox zullen hebben. Dit zal de kwaliteit van belichting verbeteren en geeft de ontwikkelaars meer vrijheid om te spelen met ambient lighting.

Skybox siege

Texture rework

Gedurende het volgende jaar van Siege zullen de ontwikkelaars elke map reworken op gebied van textures. Kafe Dostroyevsky zal als eerste aan de beurt zijn aangezien dit de map is die de meeste memeroy in beslag neemt. Dit hele proces zal de memory van iedere map omlaag brengen. Zie hier beneden een voorbeeld.siege kafe

Operators krijgen een facelift

Sommige operators in de game hebben een lage memory budget dan andere operators. Gedurende Operation Health heeft Ubisoft deze waardes wat meer gelijk getrokken zodat low-budget operators een facelift kunnen krijgen.

Valkyrie Sledge

Hibana’s gadget zal iets minder kapot zijn

Heel simpel gezegd heeft Ubisoft er voor gezorgd dat Hibana’s gadget wat beter zal gaan werken door verbeteringen in het monitoren van net objects waardoor de kans op conflicten verkleind wordt. Dit is wat de patch notes zeggen voor een volledige beschrijving:

“After months of hard work, we’ve streamlined the handling of Hibana’s net objects. We started by reducing the overall number of net objects we need to monitor. By doing this, the potential conflicts between Host Authority and Local Authority timelines are reduced, and thus players will not run into the complications that result from a desync between the two.

Additionally, we’ve meticulously gone over the scenarios in which we saw other outlying issues occurring, such as pellet placement, and visual errors, and corrected those as well.”

Hoge ping en hit registratie

Een grote als het aankomt op ergernissen van spelers. Tijdens het derde seizoen van jaar 2 zal Ubisoft gaan testen met verbeteringen op gebied van Hit Registration problemen en slechte verbindingen. Op dit moment is Ubisoft bezig met een Latency Alignment test. Deze zal 1v1 encounters meer consistent laten aanvoelen. De server zal hierdoor beter de reactietijd van de spelers weerspiegelen. Dit zal er voor zorgen dat spelers met een betere verbinding meer kans hebben om te reageren (als hun reactietijd sneller is dan de spelers met een slechte verbinding).

Verder wordt er gewerkt aan andere verbeteringen wat betreft hit registratie, headshot registratie en ping.

Nieuwe smoke grenades

Rook granaten en Capitao’s rookpijlen zijn compleet over de schop gegaan. Alle smokes zullen nu op alle clients precies hetzelfde geprojecteerd worden om consistentie te garanderen. Ubisoft heeft professionele spelers uitgenodigd om de nieuwe smokes te testen en zij vonden deze zo sterk dat Ubisoft er voor heeft gezorgd operators met rook granaten nog maar 2 stuks kunnen mee brengen. Capitao’s rookpijlen zullen tijdelijk ook grijs zijn, in plaats van blauw.

ACOG voor defenders, R.I.P Jäger mains

Ubisoft verwijderd alle ACOG scopes van defending operators met een 2 en 3 speed. Het idee om aanvallende operators uit de dagen op lange afstand met ACOG scopes is prima, maar het idee is een beetje doorgeslagen door deze scopes toe te passen aan snelle operators. Hierdoor lopen ze minder risisco omdat ze zich snel uit de voeten kunnen maken. Vanaf nu zullen alleen de heavy armour verdedigers nog een ACOG kunnen gebruiken.

jager huilt

Weapon Falloff damage redesign

Op dit moment hebben alle wapens een eigen falloff systeem waardoor je wapen na zoveel meter minder damage doet. In Seizoen 3 zullen deze per wapen type worden gestandaardiseerd. De enige wapens die niet worden aangetast zijn shotguns en Glaz’s sniper rifle.

  • Designated Marksman Rifles: Fall-off starts at 25m and ends at 40m.
  • Light Machine Guns: Fall-off starts at 25m and ends at 40m.
  • Assault Rifles: Fall-off starts at 25m and ends at 35m.
  • Sub-Machine Guns: Fall-off starts at 18m and ends at 28m.
  • Machine Pistols: Fall-off starts at 18m and ends at 28m.
  • Pistols: Fall-off starts at 12m and ends at 22m.

Nog veel en veel meer

Verder zullen bepaalde wapens extra magazijnen mee kregen en wordt de map rotatie aangepast in ranked en casual. Operators kunnen twee drones actief hebben zonder dat de eerste verdwijnt (als deze niet is vernietigd). Barbed Wire wordt generfed, Jackal’s hunter mark krijgt een buff, Bandit kan Hibana charges vernietigen als ze al aan het branden zijn, Bateries zullen drones nu in één keer vernietigen en IQ ziet geen friendly gadgets meer. Lees hier de volledige patch notes.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek