Super Mario Maker krijgt een gratis update

Super Mario Maker

Nintendo komt met een update voor Super Mario Maker die de levels een stuk interessanter zullen maken, en ook makkelijker te vinden. De update komt met items die nog nooit eerder zijn gezien die spelers dan kunnen gebruiken om hun levels te creëren in het spel dat te spelen is op de Wii U.

Op dezelfde dag zal Nintendo daarnaast nog een web portal openen genaamd Super Mario Maker Bookmark waarmee spelers levels kunnen zoeken en in de wachtrij zetten op de computer, tablet of smartphone, om ze daarna te kunnen spelen op de Wii U.

“Spelers hebben al een enorme hoeveelheid levels gemaakt en geshared, maar nu zal het makkelijker en nog belangrijker, leuker zijn om levels te creëren en levels te zoeken die ze willen spelen.” zegt Scott Moffitt, Nintendo of America’s Executive Vice President of Sales & Marketing. “Het combineren van de klassieke Super Mario gameplay en de mogelijkheid om zelf creatief te zijn met levels en die te sharen maakt Super Mario Maker een perfecte beleving voor de feestdagen.”super-mario-maker-5-1500x844

Een paar van de nieuwe features zijn:

  • Fire Koopa Clown Car: deze wagen kan vuurballen schieten en komt met een krachtige move die zelfs blokjes kan vernietigen.
  • P Warp Doors: het verschil met de P Warp Doors en de Warp Doors is dat ze alleen zichtbaar zijn wanneer er een P switch actief is.
  • Bumper: een object in de vorm van een donut die ervoor zorgt dat Mario weg stuitert zodra hij deze aanraakt
  • World Records: levels zullen nu de world records laten zien, dus wie de levels het snelst heeft behaald
  • Super Mario Maker Bookmark: spelers kunnen levels opslaan via de computer, tablet of smartphone die ze dan later op de Wii U kunnen spelen

Om de Super Mario Maker Bookmark te gebruiken moeten spelers zich inloggen met hun Nintendo Network ID. Daarna kunnen ze aanbevolen levels zoeken of filteren met difficulty, thema en game-style. Er is ook een mogelijkheid om in tags te gaan zoeken om levels te vinden onder de catagorie puzzle of music. Eenmaal opgeslagen via de web portal, dan staat het level in de Course World van Super Mario Maker en kunnen spelers met de Play Now button gelijk spelen.

Deze gratis update zal op 21 december verschijnen.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek