Gloria Victis krijgt grootste update tot nu toe.

Gloria Victis

Nu de grootste update tot nu toe live is, is dit misschien wel het beste moment voor spelers die nog niet bekend zijn met de middel-eeuwse MMO om te beginnen aan Gloria Victis. Door in deze update enkele systemen geheel opnieuw in te delen, is de algehele ervaring en interface een stuk beter. 

Wie voor het eerst beelden van Gloria Victis ziet zal misschien denken aan The Witcher. Misschien komt dit omdat sommige van de developers ook aan The Witcher hebben gewerkt. Waarschijnlijker is echter dat deze link wordt gezeld door het duistere imago van de game. Het zijn de middel eeuwen zonder de glamour. Met solide skill based combat en updates die nog ver zullen komen, is de MMO voor iedereen een kijkje waard.

Zo deze update dus ook. Nieuwe features en verbeteringen waaronder een totale revamp van de inventory, guilds, NPC shops en buff systems, performance verbeteringen, nieuwe locaties en nieuwe NPC enemies. Ook het noemen waard is dat de game nu officieel de Alpha stage in gaat. Misschien nog de meest opvallende feature van de update is het nieuwe inventory en guild systeem dat meerdere problemen heeft verholpen waardoor de ervaring van Gloria Victis een stuk beter is. Het is nu mogelijk om bijvoorbeeld extra tassen te equippen en daarmee je inventory te vergroten. Ook de guilds zijn makkelijker te beheren met een guild announcements systeem.

gv-2013-04-07-03-26-14-50

Ondertussen is alweer bekend gemaakt dat updates in de nabije toekomst het guild systeem verder verbeterd zal worden met onder andere een coat of arms editor. Spelers zullen dus hun eigen emblemen kunnen maken. Deze zullen dan weer zichtbaar kunnen worden gemaakt op vlaggen en banners in locaties die door de guild zijn veroverd.  De coat of arms zullen uiteindelijk ook beschikbaar worden op bijvoorbeeld schilden.

Met een buy-back tab in de NPC shop vensters, nieuwe locaties en NPC enemies heeft de update veel goed gemaakt. Zo zijn er ook enkele kleine fixes en verbeteringen toegepast om de game balans, animaties, graphics, sound effects en AI te verbeteren. Zo zullen kleine dieren nu weg rennen van spelers en zullen NPCs een stap achteruit doen wanneer een sterke speler met zijn wapen in de buurt komt.

Een goed moment om te beginnen aan de veelbelovende game. Nu het spel in de Alpha phase zit, zullen nog veel updates volgen voor Gloria Victis. Zo zullen er in de nabije toekomst updates volgen die verbeteringen zullen brengen aan onder andere die dialoog en de achtergrond speeches voor de NPCs.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek