Grote Nintendo Switch update nu beschikbaar

Nintendo Switch

De Nintendo Switch heeft een nieuwe update ontvangen en dit is misschien wel de meest interessante update sinds de hybrid console verkrijgbaar is. Update 4.0.0 voegt namelijk een aantal handige features toe.

Met de nieuwe update wordt het onder andere mogelijk om je games op te nemen in een dertig seconde durende video. Simpelweg door de capture button even in te houden zullen de laatste dertig seconden worden opgeslagen als video in je gallerij. Deze Video kan je vervolgens bewerken en delen via Twitter of Facebook. Op dit moment wordt deze feature ondersteund in de volgende games:

  • The Legend of Zeda: Breath of the Wild
  • Arms
  • Splatoon 2
  • Mario Kart 8 Deluxe (vanaf versie 1.3.0, huidige versie 1.2.1)

Deze feature zal spoedig beschikbaar worden gemaakt voor meer games op de Nintendo Switch.

Het is vanaf update 4.0.0 ook mogelijk om save-data en user profiles over te zetten naar een andere console, maar pas op. Dit kan je maar één keer doen en daarna is de data niet meer beschikbaar op de console waarvan het vandaan komt.

“Once the process is complete, the user information, the associated save data, and the software purchased with the user account that is transferred will no longer be available on the source console,” meld Nintendo in de beschrijving.

Verder heeft Nintendo wat meer profielfoto opties toegevoegd. Bestaande afbeeldingen uit verschillende games waren al beschikbaar, maar deze zijn nu uitgebreid met plaatjes uit Breath of the Wild en Super Mario Odyssey. De Newsfeed heeft ook een oppoetsbeurt gekregen.

Tot slot is het mogelijk om games via de E-shop al vooraf te kopen en te pre-loaden. Dit is uiteraard niet bij alle games mogelijk. De volledige patch notes vind je hier terug.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek