Grote PS4 patch voor Firewatch

Firewatch Game

Campo Santo, de developer van Firewatch, heeft een update vrijgegeven voor de PS4 versie van de game. De patch zou het spel en de ervaring daarvan op meerdere gebieden aanzienlijk verbeteren. In een blog post op de officiële site van de studio staat een lijst van tweaks. De volledige lijst van fixes bleek echter te groot om te posten. 

De draw dinstance en shadow render distance zou verbeterd zijn. Het spel had al te maken met aanzienlijke texture popping. Dit zou nu verleden tijd moeten zijn. Het streamen, loaden en unloaden zou een stuk soepeler gaan waardoor je het loaden niet meer vlak voor je ziet gebeuren. Ook zouden er extra safeties zijn. Unity heeft een fix gemaakt voor het vasthangen tijdens loading en unloading van scenes. In veel gevallen was er sprake van onstabiele framerate. Dit is nu verbeterd. Auto saves komen minder vaak voren. Meestal zorgen auto saves voor de ergste hitches in framerate.

Firewatch PS4 patch

Ook is er nu een fix voor spelers die vast komen te zitten of “door” de map heen vallen. Enkele spelers (Lees: ik) kwamen vast te zitten in een eindeloze val. Dit betekende voorheen dat je een vorige save moest laden of wanneer er net een auto save had plaatsgevonden, opnieuw moest beginnen vanaf het begin van het spel. Het spel zal spelers nu respawnen of de vorige save laden. Ook zijn er fixes die voorkomen dat een quest afgebroken wordt.

Campo Santo zal blijven werken aan Firewatch en is bezig met Unity voor meer tweaks aan de development engine. Ook zijn er subtitles voor andere talen in de werk voor de PS4 versie. Wanneer deze komen is niet duidelijk.

Over het algemeen is Firewatch goed ontvangen. Vooral de adembenemde omgevingen, het slimme design en de goed geschreven characters werden geprezen. Vooral de relatie tussen Delilah en Henry werd goed ontvangen en doet volgens veel spelers niet onder aan het verhaal zelf.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek