GTA 5 verkoopt meer dan 60 miljoen exemplaren

GTA 5 verkoopt meer dan 60 miljoen keer

GTA 5 is wereldwijd al meer dan 60 miljoen keer over de toonbank gegaan en 2 jaar na de verschijning van het vijfde deel in de GTA serie, is het spel nog steeds populair onder de gamers.

Dat maakte uitgever Take-Two bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers van de game-uitgever. GTA 5 verscheen in september 2013 als eerste op de Xbox 360 en Playstation 3 en werd een jaar later pas uitgebracht voor de PC, Playstation 4 en de Xbox One. Maandelijks staat de game nog altijd in de top 10 van de verkooplijsten in de meeste landen. In mei 2015 maakte de uitgever bekend dat de game inmiddels al meer dan 52 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Hoewel de game ondertussen al 2 jaar op de markt is, lijken de gamers nog steeds niet klaar te zijn met de game.

Naast GTA 5 en diens online modus, leverde Take-Two releases als NBA 2K16, WWE 2K16 en de Borderlands-reeks ook geld op. Echter was dit niet genoeg om te zorgen voor winst bij Take-Two. Het bedrijf draaide een nettoverlies van 42,4 miljoen dollar op een omzet van 531 miljoen dollar. De omzet was 22 procent lager dan die het jaar ervoor.

gta 5 gameplay

Volgens Take-Two zit er overigens wel een stijgende lijn in de verkoop van downloadbare content en virtueel geld voor games die eerder al aan consumenten verkocht zijn. Deze categorie groeide in het kwartaal met 45 procent ten opzichte van vorig jaar.

Tot slot laat de uitgever weten dat 80 procent van de verkopen op consoles nog altijd fysiek is. Op de PC wordt er echter 90 procent van alle games digitaal verkocht, mede dankzij het succes van online platformen zoals Steam en Rockstar’s Social Club. Wij hopen in ieder geval dat het huidige aantal spelers alleen maar blijft groeien.

Waar denk jij dat het hoogtepunt van GTA 5 ligt? Laat het ons weten in de comments hier beneden.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek