Guild Wars developers doneren geld aan fan in nood

Guild Wars developers

Het is twee weken voor kerst in 2017, terwijl wij allemaal voor de boom zaten verloor een vrouw uit Georgia haar hele huis in een brand. Toen ze terug ging om te kijken of er überhaupt wel iets de brand had overleefd, vond ze iets bijzonders.

Op de ochtend van 13 december ging Siadina (Laura Hunsucker) naar haar werk, zo deed ze dit iedere dag. Ze werkte maar een paar straten van haar huisje af, maar voordat ze terug was, was het kwaad al geschiet. De droger had een fout erin zitten, dit is waardoor de brand ontstond. Haar vader probeerde de drie huisdiertjes te redden, de kat heeft het overleefd, haar twee honden helaas niet. Siadina was alles kwijt. Maar ze vond uiteindelijk toch iets van haar oude leventje terug:

Voor haar was dit zeer bijzonder. Ze vond namelijk haar fysieke kopie van Guild Wars: Nightfall. Blij met het feit dat ze iets gevonden had na zo’n verwoesting, postte ze de vondst op Twitter. Dit is waar het personeel van ArenaNet in het spel kwam.

In de tussentijd werd er een crowdfunding campagne door kennissen van het slachtoffer opgezet. Zo probeerde ze geld voor de arme vrouw op te halen, zodat ze snel weer verder kon gaan met haar leven. Ze kreeg al snel na het posten van de video een DM van iemand bij ArenaNet. Deze vroeg of Siadina haar huidige adres kon geven zodat ze haar een T-Shirt konde sturen.

lora started playing Guild Wars in 2005. “It was my first MMO,” she said over the phone. “I fell in love with it.” She has logged over 4,000 hours in the first game, and about another 2,500 in Guild Wars 2. “The local Game Stop people know me as the ‘crazy Guild Wars lady,’” she said. It’s been a constant in her life for over a decade, and a place where she’s met some lifelong friends. She was excited that they contacted her at all, let alone send her a shirt.

Maar het bleef niet bij een shirt. Kort na de DM kreeg Siadina een bericht van haar moeder. Die liet namelijk weten dat ‘iemand genaamd ArenaNet’ via de crowdfunding website een donatie had gedaan. Dit was een donatie van 3500 Dollar, dat was meer dan de helft van het doel wat ze wilde halen voor het vrouwtje. Een aantal dagen erna kreeg ze nog een ander pakketje binnen.

Guild Wars 2 developer brand

Siadina was helemaal van haar a propos af. Dankjewel is alles wat ze kon geven, maar dat was natuurlijk genoeg voor het team! Intussen heeft Siadina haar crowdfunding doel bereikt en heeft ze een positievere kans voor de toekomst, wij zijn blij voor haar!

“It was a magical thing opening that up an seeing all my beloved games,” she said. “That’s not to mention the t-shirt and the swag bag. All of these were signed.”

Siadina Guild Wars developers

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek