Guild Wars 2 krijgt action combat

Guild Wars 2: Heart of Thorns staat aanstaande vrijdag op voor release, Arenanet zal deze week nog enkele laatste informatie aan ons gaan geven. Één ding dat er zeker uitsprong voor mij was de optie om action combat aan te zetten.

Ten eerste, Arenanet zal deze hele week terugkijken op alle features die ze uit gaan brengen met Heart of Thorns, namelijk de Guild Wars 2: Heart of Thorns countdown. Ook zullen hier nog een aantal livestreams aan voorbij gaan, in dit lapje tekst zal ik de eerste van deze week met jullie doornemen.

Mensen die veel MMORPG’s gespeeld of geprobeerd hebben zullen vast wel eens met action combat gespeeld hebben, waar jij ook je muis beweegt je character zal met je meebewegen, dit wordt in veel nieuwe MMO’s gebruikt om het basic targeting te omzeilen, nu zijn ze in Guild Wars 2 heel slim hiermee omgegaan, er waren mensen die behoefte hadden aan action combat, bijvoorbeeld om als ranger te aimen waar jij je pijlen naar toe wil schieten.

Arenanet heeft ons nu dus de optie gegeven om te kiezen of jij wilt spelen met de semi-action combat die Guild Wars 2 bied, of met de nieuwe volledige action combat mogelijkheid. Je kunt zelf kiezen en switchen wanneer je ook maar wilt! Je zult bij action combat een puntje in het midden zien die eigenlijk bepaald wordt door waar jij heen mikt, mik jij op een monster dan veranderd dit bolletje in een soort van crosshair die jou target bepaald, zoals hieronder te zien.

GW2ACTINOCOMBAT

Je kunt volledig instellen hoe gevoelig dat dit systeem zal zijn voor jou, wil je dat de aim al locked als je binnen 5cm zit van je target? of juist echt pas als je erop mikt, dit ligt volledig aan wat jij fijn vind, je kunt hierbij dan ook meteen gebruik maken van de nieuwe camera mogelijkheden die jou horizontale en verticale positie volledig kunnen bepalen.
Zoals gewoonlijk heeft Woodenpotatoes op zijn YouTube kanaal een mooie video gemaakt over de Guild Chat livestream van deze week:

Guild Wars 2: Heart of thorns zal vanaf aanstaande vrijdag speelbaar zijn, HYPEHYPEHYPE! Wat vind jij van dit nieuwe optionele systeem? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek