Guild Wars 2: PvP League, wat verandert er?

Guild Wars 2 PvP

Op het Guild Wars 2 front is het de laatste tijd een beetje stil geweest. ArenaNet heeft echter besloten elk kwartaal een grote update te brengen met nieuwe content en een aantal quality of life changes. Nu is deze week een blogpost online gekomen die ons verteld wat er allemaal gaat veranderen in de PvP League.

Seizoen een van dit toernooi is al een tijdje voorbij en natuurlijk zit seizoen twee er dan ook weer aan te komen. Om informatie te krijgen over de vorige PvP League kun je hier klikken. Zoals je daar kunt lezen werkt PvP in een League Season nu met Divisions en Tiers. Hoe hoger jouw Division, hoe moeilijk je gescaled zal gaan worden. Zorg dus voor een goed gecoördineerd team en gebruik vooral Skype of Teamspeak, want als jij in een hogere Division zit, kan je Tiers omlaag gaan als je een match verliest. Om je een idee te geven van hoe de PvP League en PvP sowieso werkt in Guild Wars 2 is hier beneden een video van WoodenPotatoes te zien:

Wat gaat er veranderen in het volgende seizoen? Om te beginnen, de machmaking: ze zullen dit keer een grotere focus gooien op gebalanceerde teams, dus zit de meerderheid van jouw team in de Ruby Division, dan zal je ook gescaled worden met een team die net zoveel spelers in die Division heeft. Dit kan zorgen voor langere wachttijden maar zal uiteindelijk veel fijner spelen omdat je niet snel tegen een team uit een hogere divisie zal spelen. Ook is er nu voor gezorgd dat wanneer je in een team zit en één of meerdere personen leaven tijdens de match, als jullie de match dan verliezen zullen degene die de match wél afgemaakt hebben geen Pip (één stukje van je Tier) verliezen, alleen de mensen die de match uit zijn gegaan. Voor de rest krijg je nog steeds één Pip als je wint, en als je verliest, gaat er eentje weg.

Als jij een winning streak van meer dan drie matches hebt, krijg je een extra Pip per win, tot dat je verliest en de streak breekt, want dan moet je weer opnieuw die drie matches winnen voor je bonus Pip. Ook zullen sommige Divisions meer of minder Tiers gaan krijgen. Wanneer deze League precies van start zal gaan is nog niet bekend, wel weten we al dat 23 februari nog een kleine patch naar PvP komt die veranderingen brengt naar het Daily Achievement systeem.

Ga jij mee doen aan PvP League Season 2? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek