Guild Wars 2 PvP Season 5 begint vandaag

Guild Wars 2 PvP Season 5

Vanavond rond een uur of 6 zal ArenaNet een nieuwe medium patch online gooien voor Guild Wars 2. Deze patch is vooral gebaseerd op de PvP scene die in de game vrij populair is. Een nieuwe season zal beginnen, met een aantal veranderingen.

PvP moet actueler en meer rewarding zijn voor spelers, zo vind het ArenaNet team. Het oude league systeem was ver van slecht, maar kon wel wat tweaks gebruiken. Deze tweaks komen vandaag! Begin hier beneden alvast met het bekijken van de veranderingen in de revamp video.

Het doel is niet alleen de rewards verbeteren, maar ook om een actuelere en meer competitieve season te brengen. Season 5 zal hierom een aantal veranderingen krijgen. Matchmaking is daar één van. In seasons 1 tot 4 werden pips gebruikt om je in een bepaalde poel te gooien, dit zal niet langer het geval zijn en pips zullen alleen nog maar meetellen als een reward systeem buiten de normale reward tracks om. Dit zorgt voor kortere queues en een betere matchmaking.

Guild Wars 2 PvP Season 5

De top 250 spelers in iedere regio zullen een titel ontvangen en de personal score die je tijdens een ronde krijgt zal ook vervallen. Een nieuw initiatief genaamd Decay zal ook komen. Decay zorgt ervoor dat inactieve spelers hun rang langzaam maar zeker zullen verliezen, zodat het voor de actieve spelers een betere balans geeft. Elke season zal nu, net als bij bijvoorbeeld Overwatch of Siege, placement matches bevatten. Dit zijn tien rondes die jij moet doen voor dat je een season rang krijgt.

Guild Wars 2 PvP Season 5

Leaderboards zullen veel overzichtelijker worden en jouw persoonlijke score met wins, losses en rating zal nu voor iedereen zichtbaar zijn. Zoals je hier boven kan zijn is dit veel makkelijker te overzien en te beheren.

PvP zal meer waardering geven aan actieve spelers door ook het reward systeem flink aan te passen. Zoals ik al zei zullen pips nu meer focussen op het belonen, dan daadwerkelijk het matchmaken. In de vorige seizoenen, als jij rondes verloor en beneden de 50% win rate kwam, kreeg je weinig tot geen beloningen meer. Dit is nu aangepast en zal niet meer het geval zijn.

Spelers zullen nu met een bepaalde currency kunnen sparen voor ascended wapens en armor. Ook het aantal gold dat jij krijgt na een win of loss is verhoogd. De Legendary PvP back genaamd The Ascension, zal nog steeds te krijgen zijn.

Guild Wars 2 PvP Season 5

Ook Skyhammer zal nu in Ranked matches te spelen zijn. Wat vind jij van al deze veranderingen? Laat het ons weten in de comments!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek