Guilemot’s kopen aandelen Ubisoft

Ubisoft The Crew 2 Far Cry 5

De Guillemot’s familie zijn al jaren lang oprichters van de game studio Ubisoft. Het bedrijf dreigt een overname te moeten incasseren van het bedrijf Vivendi. Hier proberen zij echter alles tegen te doen. 

De familie Guillemot heeft vandaag weer 1.75 procent van de aandelen van het eigen bedrijf gekocht, zo’n 2 miljoen aan aandelen. Naar schatting is hierdoor 112.5 miljoen euro aan aandelen verkocht. Wat dat betekend is dat de familie nu 15,35 procent van de aandelen in handen heeft. Het bedrijf worstelt al een tijd met een vijandige overname door het bedrijf Vivendi. Dit bedrijf heeft op dit moment 27 procent van de aandelen.

Ubisoft

Mocht de vijandige overname slagen gaat dit Vivendi wel een boel geld kosten. Zo’n 6 miljard dollar. Wat meer is dan het bedrijf op dit moment lijkt te kunnen betalen. Ubisoft probeert zich dus te verzetten tegen de overname en koopt langzaam eigen aandelen terug om te voorkomen dat zij in handen komen van Vivendi.

Mochten er veranderingen komen in de situatie lees je dit natuurlijk op de website. Wij hopen natuurlijk nog heel lang dat Ubisoft in de huidige vorm games blijft maken dus moedigen de stappen van de familie Guillemot alleen maar aan.

Wat vind jij van een eventuele overname van Ubisoft? Laat het ons weten in de comments! 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek