GWENT: The Witcher card game closed beta van start

GWENT Closed Beta

De closed beta van  GWENT, het kaartspel uit The Witcher 3: Wild Hunt, is begonnen. Mensen die zich hebben opgegeven voor de closed beta kunnen vanaf nu een uitnodiging verwachten. De uitnodigingen komen namelijk in waves. De beta zal als eerst gelanceerd worden op de PC en de Xbox One en later ook op de PS4.

GWENT is gestart als een onderdeel van The Witcher 3, maar had al snel de harten veroverd van de spelers. Om deze reden kwam er dan ook de vraag vanuit de Witcher community of CD PROJEKT RED geen standalone versie van het kaartspel kon maken. CD PROJEKT RED had al vaker bewezen te luisteren naar hun community en ook dit keer gaven ze gehoor. Op de E3 Microsoft Conference werd namelijk de standalone versie van GWENT: the Witcher card game gerevealed.

Gwent card game

Na de reveal is het vanaf dit moment  eindelijk mogelijk om GWENT te gaan spelen. De closed beta is voor CD PROJEKT RED belangrijk, omdat ze graag samen met de community het kaartspel willen vormgeven. Het moet een andere ervaring worden dan het was in the Witcher 3. Het moet namelijk genoeg entertainment bevatten om als standalone game te kunnen bestaan. Als je graag onderdeel wilt zijn van dit proces en je nog niet hebt opgegeven voor de beta kan dit nog steeds via deze link.

GWENT: The Card Game

GWENT is een kaartspel dat draait om het bespelen van je tegenstander. Het proces begint met het bouwen van een goed deck. Hierna is het de bedoeling dat je de tegenstander op het verkeerde been zet. Dit kan door middel van bluffen of het goed inzetten van de verschillende kaarten die je tot je beschikking hebt. Een potje GWENT bestaat uit 3 rondes, dus je moet er 2 winnen. Een ronde kan gewonnen worden als jij een hogere score op je bord hebt liggen dan je tegenstander.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek