Halo 5 krijgt gold status!

Microsoft heeft aangekondigd dat Halo 5: Guardians officieel de gold status heeft bereikt. Dit betekent dat de ontwikkelingscyclus van de game het einde heeft bereikt en de productie en daadwerkelijke marketing kan beginnen.

De executive producer van 343 Industries, Josh Tholmes, had het volgende te zeggen betreffende de berichtgeving;


“Dit is het einde van een geweldige drie jaar lange reis voor ons team. We hebben samen de ambitieuze visie gehad om een Halo game te maken die van het begin af aan ontwikkeld zou zijn voor Xbox One. Nu de release gepland staat op 27 oktober, kunnen we niet wachten om ons werk met de fans te delen.”

Voorafgaande aan de release zal er een patch uitgerold worden voor de multiplayer met toevoegingen en eventuele bugfixes. Volgens de huidige patchnotes zijn de toevoegingen assets voor de Arena multiplayer en de 12-vs-12 Warzone multiplayer speltypes.

Spelers die de game digitaal gepreordered hebben en hun Xbox One in de slaapmodus hebben staan zullen hiervoor niets hoeven te doen, hun game zal automatisch geupdate worden zodra de patch beschikbaar is. Voor spelers die het spel fysiek gekocht hebben zal de patch gedaan moeten worden na de eerste installatie. Verdere bevestigingen beschrijven de add-on content voor Halo 5 na launch waaronder maar liefst 18 nieuwe multiplayer maps bevestigd zijn.

Halo 5 is een enorm project geweest voor de developers, de game werd aangekondigd tijdens de E3 in 2013 en heeft een compleet nieuwe engine die ontwikkeld is voor de game zelf. Kopers van Halo: The Master Chief Collection konden eind 2014 al de multiplayer uitproberen tot januari 2015. Als reactie op de slechte ontvangst van deze bundel door verschillende bugs en slechte online functionaliteiten deed de Development Director van Halo de belofte dat Halo 5 bij launch niet dezelfde fouten zal bevatten.

Bekijk hier de trailer van Halo 5;

Halo 5 zal verschijnen op 27 oktober, exclusief voor Xbox One!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek