Halo: Fireteam Raven niet naar Xbox

We hebben al een tijd niets gehoord over de Halo franchise buiten de geteasede Arcade game Halo: Fireteam Raven. Het bleek echter een kleine teaser geweest te zijn over plannen die 343 Industries had voor de Halo series.

In de laatste Halo blog post blijkt dat 343 Industries geen verdere plannen heeft voor de game reeks tot op dit moment. Voornamelijk gaat het over Halo: Fireteam Raven waar laatst een trailer van vrij is gekomen.

Veel fans hebben deze “Arcade Experience” als een nieuwe game vernomen. Dit was echter niet de bedoeling die de ontwikkelaars van de Halo series in gedachten hadden.

halo: fireteam raven arcade experiencePrototype screenshot van Halo: Fireteam Raven. In de achtergrond valt het schip “Pillar of Autumn” te zien die neer stort.

Originele intentie van Halo: Fireteam Raven

In de laatste blogpost staat duidelijk dat de “Arcade Experience” een aparte machine is.

Volgens 343 Industries zal deze game, die alleen te vinden zal zijn in arcades, een unieke ervaring geven. De machine bestaat uit een 130-inch 4K scherm met vier mounted machine gun turrets. Dit blijkt dus dat de ervaring of game nooit thuis gespeeld zou kunnen worden.. mits je een dikke villa en een hele diepe broekzak hebt.

343 op afstand

Halo: Fireteam Raven wordt geproduceerd door arcade bedrijven Raw Thrills en Play Mechanix. 343 Industries zal echter wel een handje hebben in de storytelling enzovoorts maar zal de game zelf niet gaan produceren. Dit is met de intentie om het spel uniek te laten uitzien, zoals echte arcade game producenten dat alleen kunnen.

We weten wel dat deze arcade game zich afspeelt in dezelfde tijd als Halo: Combat Evolved. De speler(s) zullen een rol aannemen van Orbital Drop Shock Troopers (ODST’s) genoemd. Natuurlijk vechten we tegen de Covenant, zoals we dat gewend zijn in iedere Halo game.

Het kolossale apparaat zal uitsluitend beschikbaar zijn bij distributeur “Dave & Busters” in de Verenigde Staten. Dit betekent dus er een kans bestaat dat wij, europeanen, het spel niet gauw te spelen krijgen.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek