Halo: Recruit voor VR binnenkort beschikbaar

halo 343 studios microsoft recruit

Het universum van Master Chief en Cortana kun je nu op een nieuwe manier beleven! Microsoft heeft samen met 343 Studios Halo: Recruit aangekondigd, niet echt een spel maar eerder een belevenis met je virtual reality bril.

Zoals gezegd is niet echt een spel maar eerder een arcade belevenis van het universum waar Halo zich afspeelt. De ongeveer 5-minuten durende “playthrough” van Halo: Recruit laat veel iconische karakters zien. Denk hierbij aan Master Chief, Cortana en de Arbiter. Ook zal de speler/kijker de kans hebben om wat wapens te bekijken, een Battle Rifle en een Auto Rifle lijken te voorschijn te komen.

Natuurlijk krijgt men ook de kans om plaats te nemen in een Warthog, de bekende terreinwagen met mounted turret. Tevens krijgt de speler ook de kans om tegenover en naast een elite te staan, wat nogal angstaanjagend kan zijn!

halo recruit logo 343 microsoft

Deze belevenis is al mee te maken in de Verenigde Staten bij sommige winkels. Het is nog niet bekend of deze demo ook beschikbaar is in europese winkels. Niet getreurd, zodra de “game” officieel gereleased wordt, zal hij gratis te downloaden zijn in de Microsoft Store.

Omdat de game gemaakt is in Mixed Reality heeft de gebruiker wel een VR bril nodig. Heb je er nog geen, klik hier voor de mogelijke keuzes!

Halo: Recruit is natuurlijk gemaakt door 343 Studios in samenwerking met VR ontwikkelaar Endeavour One. Men was eerst kritisch over deze demo dat men claustrofobisch werd met een bril op, maar zodra je in de wereld stapt merk je niet eens of je een bril op hebt.

“There are precious few opportunities as a creative team to get to explore a truly brand new medium–the mixed reality space is exactly that, and it’s magical. Here at 343 Industries, we are just starting to dip our toes into the mixed reality space but we are hugely passionate about the potential to truly explore and play in our universe with this technology.”

– Kiki Wolfkill, over Halo: Recruit

Er zijn nog geen nieuwe Halo games aangekondigd maar men is wel aan het speculeren over de eerst volgende game. Halo 6 of hoe hij dan ook mag heten is vast en zeker al in productie!

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek