Han, Leia en Palpatine doen mee in Battlefront!

DICE en EA, de ontwikkelaars van zowel Battlefield als Star Wars Battlefront hebben aangekondigd dat Leia Organa, Han Solo en Palpatine ook speelbaar zullen zijn als helden in de binnenkort te verschijnen shooter.

We ontkomen er niet meer aan, de Star Wars hype-o-meter begint op te lopen en de release van Battlefront komt steeds maar dichterbij. Omdat we bij iTG net zo enthousiast zijn over de game als jullie, hebben we de tijd genomen om de skills van de nieuwe karakters even te highlighten.

Star-Wars-Battlefront_2015_10-20-15_001

Leia Organa

Leia is gebaseerd op support plays, haar skills lenen zich voornamelijk om posities op de map vast te houden en haar teamleden te buffen. Echter, dit wil niet zeggen dat ze alleen defensief gebruikt kan worden, haar skill Trooper Bane is geschikt om vijandelijke Stormtroopers met een enkel schot neer te maaien en is niet iets wat je graag jouw kant op ziet vliegen.

Haar defensieve skills bestaan uit Enhanced Squad Shield, een verbeterd schild waar Leia met Trooper Bane ook naar buiten kan schieten wat normaal niet kan, en Supply drop waarbij Leia haar team kan ondersteunen met verschillende power ups voor grondtroepen en health boosts voor andere hero karakters zoals Luke.

Als laatste heeft ze ook een handige passive waardoor teamgenoten die op haar positie spawnen worden geupgrade naar Alderaan Honor Guards, dit geeft hun ze net die extra boost in health en vuurkracht waardoor ze de hevige strijd kunnen overleven.

 

Star-Wars-Battlefront_2015_10-20-15_002

Han Solo

Daar is hij dan, Han de man die alles kan! Nou ja, in deze game bestaat alles voornamelijk uit het neerhalen van grote groepen Stormtroopers, iets wat duidelijk is vanuit zijn skillset. Han is bedoeld voor spelers die graag zelfstandig spelen en niet teveel afhankelijk willen zijn van hun teamleden, hij speelt nagenoeg hetzelfde als een Rebel trooper maar met een groter arsenaal.

Zijn eerste skill is Rapid Fire, onze resident Cookie Clickers kunnen zich in hun handen wrijven want door deze skill kun je zo snel schieten als je wijsvinger je muisknop kan raken zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je wapen oververhit raakt. Gebruik dit eens op een groepje Stormtroopers en voor je het weet ben je net zo blij als een grootmoeder met een volle bingo kaart.

Waar zijn eerste skill gebouwd is op snelheid, is zijn tweede skill genaamd Lucky Shot bedoeld als een enkel schot met veel damage. Deze is geschikt om schade te doen op AT-ST eenheden, het doorbreken van de block van Darth Vader en om de rij vrij te maken bij de supermarkt net voor sluitingstijd. Ok, dat laatste was een leugen, sorry.

Als laatste is daar de iconische Shoulder Charge, de naam zegt al genoeg en met het plastic harnas wat de Stormtroopers hebben is dit een leuke manier om op korte afstand ook schade aan de vijand toe te brengen.

Kortom, als je speelstijl ongeveer in de buurt komt van dit, dan is de kans hoog dat Han je wel gaat bevallen!

 

Star-Wars-Battlefront_2015_10-20-15_003

Palpatine

De heer van de Dark side zelf! Met een gezicht waar geen verjongingskuur tegen bestand is en de mogelijkheid om zoveel elektriciteit uit zijn handen te schieten dat zelfs Nuon er jaloers van wordt; Emperor Palpatine.

Palpatine is een support karakter voor de Empire, hoewel hij tijdens gameplay de indruk opwekt dat hij fragiel is, zijn zijn skills verwoestend voor alles en iedereen wat zich op zijn pad bevindt. Met Force Lightning doet hij enorm veel schade aan enemies in het gebied maar is er ook de Chain Lightning variant die over springt van vijand naar vijand.

Met Force Dash kan de speler zich razendsnel voortbewegen, dit is bedoeld om spelers te verwarren wanneer je opeens voor hun staat en je Force Lightning op hun los laat. Als laatste heeft hij de Imperial Resources skill, deze werkt hetzelfde als Supply drop voor Leia waarbij hij health boosts en powerups spawnt voor zijn teamgenoten.

Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als ons voor zowel deze game als de aankomende film! Hebben jullie opmerkingen over de nieuwe karakters of nog leuke verhalen van jullie tijd in de beta? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek