Hands on: Mario + Rabbids Kingdom Battle

Marrio rabbids

Vandaag kregen we de kans om een aantal games van Nintendo te spelen die aangekondigd waren op de E3. Tijdens de after E3 pers evenement konden we aan de slag met onder andere Mario + Rabbids Kingdom Battle.

Mario + Rabbids Kingdom Battle is een cross-over game van Nintendo en Ubisoft. In deze game wordt de wereld van Mario overlopen door kwaadaardige Rabbids. Enkele Rabbids zijn nog wel goedaardig en deze helpen je ook in je battle om de wereld van Mario te redden. De Rabbids zijn als vanouds weer in voor grappen en grollen. Zo verkleden zij zich als personages van de originele Mario. Zo zien we in de demo versie die we mochten spelen een verkleden Rabbid als Princess Peach en als Luigi. Leuke hedendaagse grapjes als selfies maken met iets komen rap voorbij.

De gameplay bestaat voornamelijk uit turn based actie. Zodra je in een battlezone stapt begint de turnbased battle system. Om de beurt met de tegenstander, maak je strategische stappen om je tegenstander te verslaan. Hierbij kan je gebruik maken van dekking mogelijkheden, maar niet elke dekking is veilig gezien er onder de dekking ook ontploffende materiaal kan zitten. Je kan om de beurt rondlopen door de battlezone om je doelen te behalen. Tevens kan je gebruik maken van je andere characters om meer afstand af te leggen. Verder kan je je wapens en dergelijke in de loop van het spel verbeteren middels pickups die in het free roaming gedeelte zit van het spel.

In de 20 minuten durende demo hebben we een goed beeld kunnen krijgen van de game. Van wat we te zien hebben beloofd dit een leuke game te worden waar strategisch spelen het motto is. Dus als je houdt van Mario, van de Raving Rabbids en van strategie, dan wordt je met deze game prima op je wenken bedient, en wordt het zeker een aanrader om te kopen.

Mario + Rabbids Kingdom Battle komt uit op 29 augustus 2017.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek