Hands-on: 1-2-Switch

1-2-Switch

Als het aankomt op party games dan moeten we bij niemand anders zijn dan bij de uitvinder van de drankspelletjes, namelijk Nintendo. 1-2-Switch is vanaf de release van de game namelijk de koning van de drankspelletjes, dat is een voorspelling die ik voor je doe.

Tijdens de Nintendo Switch Première mochten we even proeven van vier minigames die beschikbaar waren in de demo van 1-2-Switch. De volledige game heeft maar liefst 26 manieren om jouw tegenstander onder de tafel te krijgen, maar deze vier waren in praktijk al voldoende geweest.

Leuk, voor een feestje ten minste

1-2-Switch is een duidelijke party game. Na een drukke werkdag kom je niet thuis om 1-2-Switch op te starten om vervolgens samen met je partner virtuele uiers te melken, maar speel je deze game op een gezellig feestje terwijl je al niet meer helemaal recht kunt lopen. De regels zijn heel simpel: De verliezer drinkt.

Dit is heel erg makkelijk toe te passen met 1-2-Switch namelijk. De minigames zijn heel erg kort,maar heel erg vermakelijk. Zelfs voor de toeschouwers. Een goed voorbeeld is de schietwedstrijd. Je neemt plaats tegenover elkaar, houd je Joy-Con controller in een hand en richt deze naar de grond. Een stem op de achtergrond geeft het startsein aan en op dat moment buig je je arm 90 graden richting je tegenstander en druk je de knop in waar je mee moet schieten. De winnaar is de gene die het snelst de trekker overhaalt binnen een juiste hoek. Dit wordt meteen op het scherm afgespeeld zodat je goed kunt zien wie er gewonnen heeft en hoe het gebeurde. Verliezer, drinken!

1-2-switch cowboy

De schiet wedstrijd vereist dus een snelle reactie, maar de volgende minigame bevat dit ook, maar heeft ook een beetje weg van bluffen.

In de samoerai minigame moet één speler met een zwaard slaan, de ander moet dit “zwaard” weten te vangen door met zijn handen te klappen. Wederom geeft een stem op de achtergrond een startsein. Zodra deze is gegeven mag de speler met het zwaard slaan. Hierbij moet de speler die moet vangen goed op de bewegingen van de speler met het zwaard letten, want zodra hij uithaalt moet de andere speler klappen om het zwaard tegen te houden. Dit leidt tot spannende situaties waarin de samoerai minigame uitloopt tot een staarwedstrijd met gekke bekken om de ander af te leiden. Verliezer, drinken!

1-2-switch samurai

Als al dat geweld niets voor jou is en je meer van het boerderij leven houdt dan is er ook een wedstrijdje koe-melken. Het is heel simpel, lange uithalen met je Joy-Con van boven naar beneden terwijl je de controller stevig vastgrijpt en de knoppen aan de zijkant indrukt zodra je naar beneden zwaait met je Joy-Con controller om het melken te simuleren. Het doel is om zoveel mogelijk “glazen” te vullen met melk. De winnaar is de gene die de meeste glazen vult, dus de gene die het snelst met zijn Joy-Con van boven naar onder beweegt.

1-2-switch koemelken

De volgende en laatste minigame die we hebben mogen proberen voor 1-2-Switch is raden hoeveel knikkers er in je Joy-Con controller zitten. Zoals de meeste al weten beschikt de Joy-Con controller over Rumble HD technologie waardoor je aan de hand van trillingen kunt voelen dat er knikkers in je controller zitten. Deze feature werd aangekondigd tijdens de Switch presentatie waarin een glas getoond werd met ijsklontjes er in. Je kon aan de controller voelen of er 1, 2 of meerdere ijsklontjes in je controller zaten.

Door te bewegen met je controller voel je de virtuele knikkers door je controller rollen en moet je raden hoeveel er in zitten door de pijltjes op de Joy-Con in te drukken. De speler die het dichtst bij zat, of het zelfs goed geraden heeft wint. En de verliezer, die moet drinken!

1-2-switch knikkers

1-2-Switch lijkt mij een uitstekende game voor feestjes en onderlinge competities, maar daar houdt het ook bij op. Gelukkig zien we weer een leuke party game verschijnen die de lachspier weer in werking zal zetten.

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Darkness

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Poll

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek