Hands-on: Arms

Arms game

Arms is een vechtgame voor de Nintendo Switch waarbij je de Joy-Con controllers gebruikt als elastische vuisten. Een throwback naar de Wii tijden, maar gelukkig pakt deze vechtgame beter uit dan we oorspronkelijk hadden verwacht.

De Wii was revolutionair, maar ook een ramp als het aankwam op motion-controls. Het werkte prima, maar niet perfect. In vele gevallen makte dit niet veel uit zoals bij bowlen en tennissen met Wii-Sports. Zodra je echter meerdere en snellere bewegingen achter elkaar zou moeten doen dan had de controller er al vaak geen zin meer in en registreerde hij de moves slecht of maar half. Gelukkig is dit bij Arms niet het geval.

Door je vuisten te kantelen met de Joy-Con vast in je handen beweeg je je personage naar voren, achteren of opzij. Door te slaan vliegen je vuisten naar voren. Het mooie is dat wanneer je in een boog gaat meppen, je vuisten ook in een boog richting je doel gelanceerd worden.

Meer dan alleen maar zwaaien met je vuisten

Zodra je het spel gaat beginnen kun je kiezen uit verschillende personages die hun eigen soort vuisten hebben, eigen snelheid en unieke ultimate abilities. De eerste fout die ik maakte was dat ik een hele brede personage had geselecteerd onder het motto: “Deze kan vast hard meppen!” Ik had gelijk, hij kon hard meppen. Het nadeel was dat mijn tegenstander een ninja selecteerde die veel te snel was voor mijn personage. Met moeite bereikte mijn slome vuisten hem waardoor hij langzaam maar zeker mij kon uitschakelen door middel van snelheid.

Arms

Het is dus belangrijk om goed op te letten tegen wie je speelt en hier bij je strategie aan te passen. Het is belangrijker om slagen te ontwijken dan slagen proberen te raken in sommige gevallen. Vooral als de tegenstander zijn ultimate activeert kan je beter uit de buurt blijven.

Arms is een zeer vermakelijke game om even je energie er uit te gooien voor een paar rondjes virtueel elastisch boxen. Je zult merken dat het vermoeiender is dan je zou verwachten, maar dat kan ook liggen aan hoe fanatiek je je rol aanneemt. Dit is wel een soort game die je ten allen tijden in TV mode wilt spelen aangezien een goed overzicht het halve werk is. Waarschijnlijk zal je meer inspanning uitvoeren met het samenknijpen van je ogen om van een redelijke afstand op je Switch display te kunnen kijken dan dat je moet inspannen om meppen uit te delen. Speel deze game dus lekker in TV mode en hou voldoende afstand!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek