Hands-on: Captain Toad Treasure Tracker

Captain Toad

Op de post E3 pers evenement van Nintendo mochten we kennis maken met Captain Toad Treasure Tracker. Deze game komt volgende maand uit voor de Nintendo Switch en de Nintendo 3DS. We konden de game eveneens spelen op zowel de Nintendo Switch en op de Nintendo 2DS. Helaas konden we de game niet op de 3DS spelen. Een gemiste kans om het 3D effect te zien van de game.

Voor degene die Super Mario Odyssey gespeeld hebben, komt onze kleine vriend Captain Toad bekend voor. Je kon namelijk in Super Mario Odyssey met hem al spelen als een kleine mini game. Men vond dit zo leuk, dat Nintendo besloot om Captain Toad zijn eigen game te geven. Captain Toad Treasure Tracker is een ware puzzelgame. In de levels die je speelt ben je op zoek naar diamanten. In de eerste drie levels die we konden spelen, moest je elke keer drie diamanten vinden. Daarna moest je je weg banen naar de gouden ster om de level te voltooien.

Captain-Toad

Naast de gouden ster en de diamanten zijn er nog meer raadsels en geheimen te vinden in de levels. Variërend van level up naar extra gold mushrooms. Net zoals in Super Mario Odyssey kan Captain Toad niet springen. Hierdoor zal je je op een andere manier door het level moeten bewegen. Gelukkig kan je in de levels een tal van objecten  verplaatsten. Het level kan je ook volledig ronddraaien. Daardoor zie je bijvoorbeeld plekken waar een diamant verborgen kan zitten.

Captain-Toad

Captain Toad Treasure Tracker is ook samen te spelen. Door één van de twee joycons te richten op het scherm, kan je bepaalde blokken laten bewegen. Hierdoor kan je de andere speler helpen een weg door het level te banen. Een leuke toevoeging aan de game voor als je het samen wilt spelen met je vriend of vriendin.

Als je van puzzelen houdt dan is deze game perfect voor je. Ook als je in Mario Odyssey dit een leuk tijd verdrijf vindt is deze game voor je weggelegd. Het is een leuke tussendoortje tot de grotere games uitkomen op de Nintendo Switch.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek