Hands on: Nintendo Switch

Nintendo Switch

Het zijn nog maar een kleine twee weken tot het zo ver is, maar wij hebben alvast een beetje mogen proeven van de Nintendo Switch tijdens een speciaal Nintendo Switch première event. Tijdens dit evenement hebben wij de console op verschillende modus met verschillende games mogen testen.

Het eerste wat mij opviel toen ik de console in levende lijven zag was dat deze een stuk kleiner was dan verwacht. In de trailers lijkt de Switch in mijn ogen een iets breder formaat te hebben dan een iPad, met smallere randen (als je de Joy-Con controllers niet mee telt). De console ligt daarentegen wel heel fijn in de hand en is niet heel zwaar.

Groot scherm, of klein scherm?

Alhoewel het een persoonlijke voorkeur is om op de TV, handheld, of tablet mode te spelen had ik het gevoel dat het bij een game zoals Splatoon 2 wel redelijk impact heeft op gameplay. Ik zal hier later verder op in gaan in een stukje tekst over Splatoon 2.

Nintendo Switch brengt eindelijk een einde aan het uitstellen van je treinrit door het mogelijk te maken om je console mee te nemen. Het is heel gemakkelijk om te switchen tussen TV mode en handheld mode. Door de console uit de houder te halen ben je good-to-go om je avontuur voort te zetten onderweg. Het schermpje in de console zelf geeft een soepel 720p beeldweergave terwijl je Full HD 1080p kan gamen op je TV met de console in de dock. De dock zorgt dus wel degelijk voor een performance boost van het kleine apparaatje.

Nintendo Switch modes

Alhoewel het kleine schermpje van het apparaat dus niet meteen de juiste oplossing lijkt te zijn is het toch heel prettig om deze te gebruiken. Het beeld lijkt haarscherp te zijn ondanks dat de games op lagere resolutie draaien. Het lijkt helderder te zijn dan op de TV, of dit te maken heeft met upscaling is goed mogelijk.

Controller keuze?

Zoals velen wel al weten zal je games op verschillende manieren gaan spelen met de Switch. Je kunt voor iedere game de Joy-Con controller gebruiken. Er zitten twee bij ieder exemplaar van de console, maar je kunt ook de Pro controller gebruiken. Deze is qua feeling een beetje identiek aan een Xbox controller en is voor TV mode de beste optie. Je zal deze helaas apart bij de Switch moeten kopen.

Splatoon 2

Voor sommige games, zoals Mario Kart kun je je Joy-Con controllers delen met een vriend waardoor je met z’n tweeën op één console kunt spelen met één setje controllers. Als je alleen Mario Kart speelt is het fijner om de standaard set-up te gebruiken. In Arms en 1, 2 Switch maak je gebruik van bewegingen zoals we gewend zijn van de Wii controller. Ook dit werkt heel erg soepel en mijn eerste indruk is dat het een stuk fijner werkt dan de robuuste Wii controllers.

Rumble HD is een nieuwe feature in de Joy-Con controller die de schokbewegingen naar een nieuw niveau tilt om zo nieuwe manieren van gameplay aan te bieden. Dit heeft weinig invloed op jouw shooters of RPG’s, maar zorgt voor leuke minigames waarbij je bijvoorbeeld met je controller moet schudden en bewegen om te voelen hoeveel virtuele knikkers er in je controller zitten. Deze feature werkt wonderbaarlijk goed en ik was even verbaasd over de moeite die ze hebben gestoken om hier complete minigames mee te maken.

Later dit weekend of na het weekend, zullen er meer berichten verschijnen over de Nintendo Switch Première. We zullen een blik werpen op The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, Arms en 1,2 Switch!

 

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek