Hands-on: Pokémon Let’s Go Eevee/Pikachu

Pokémon Let's Go Eevee!

Gisteren waren we aanwezig bij het Post E3 pers evenement van Nintendo. Hier kregen we alles voorgeschoteld wat de bezoekers aan de E3 ook hebben gekregen. We konden met diverse toppers aan de slag en in dit artikel gaan we het hebben over: Pokémon Let’s Go Eevee/Pikachu.

Mew Pokémon Let's Go!

Voordat we zelf aan de slag mochten gaan met de game, kregen we eerst in de bioscoopzaal de gameplay te zien met uitleg over de game. Pokémon Let’s Go Eevee/Pikachu speelt zich af in de regio van Kanto. Daarmee gaan we terug naar de Pokemon Red, Blue en Yellow. Tijdens de demonstratie werden we meegenomen door Viridian Forest en een stukje van Pewter City. Viridian Forest daar mochten we later zelf in rond lopen, daarover lees je straks meer.

In Pewter City bevindt zich de eerste toegankelijke Gym van het spel. Voor de meeste onder ons hier ontmoet je Brock, één van de beste vrienden van Ash. Brock zijn Gym, en alle andere Gyms, hebben een nieuwe look gekregen. Je kan nog steeds wel uithalen welke type Pokémon er wordt gebruikt door de inrichting. Maar ze hebben nu aan de zij kanten tribunes toegevoegd. In de anime serie zagen we immers ook altijd tribunes voor de gasten. Dit detail hebben ze nu toegevoegd aan de game. Verder kan je in de steden ook mensen helpen. Zo moesten we in de demonstratie passen op een Slowpoke. De eigenaar kon hierdoor lekker naar het museum. Als beloning voor het oppassen kregen we een Big Pearl item.

Let's Go

Na de demonstratie mochten we eindelijk zelf aan de slag met Pokémon Let’s Go Eevee/Pikachu. We speelden meteen met de Poké Ball Plus. Deze nieuwe controller voor de game werkt bijzonder goed. Althans zolang je maar het rode gedeelte richting de Switch houdt. Het rode gedeelte bepaalt namelijk welke richting je naartoe gooit. De Poké Ball heeft het formaat van een grote stuiterbal. Er zit een knop op en een joystick die je kan indrukken. Hiermee bestuur je alles in de game. Naast dat je de Poké Ball kan gebruiken voor de Switch, kan je hem ook gebruiken voor Pokémon Go. Het zal dezelfde dingen kunnen doen als de Pokémon Plus armband. Daarnaast kan je via de Poké Ball één van je Pokémons uit Pokémon Let’s Go in de bal stoppen. Als je de Poké Ball schudt hoor je de Pokémon. Tevens kan je hiermee extra XP voor je Pokémon mee op doen.

In Viridian Forest konden we tal van Pokémon vangen. Het is fijn om te zien welke Pokémon er allemaal in het gras bevinden. Hierdoor is het een stuk makkelijker om de Pokémon te vangen die je nog moet. Met rode en blauwe strepen om een Pokémon kan je zien of een Pokémon bijzonder groot is of bijzonder klein is. Het vangen gaat exact op dezelfde manier als in Pokémon Go. Je kan de Pokémon items geven zodat ze makkelijker te vangen zijn. Je gooit de bal middels een handbeweging naar het scherm. We konden nog niet met effect gooien, en of dit erin zit konden ze nog niet aan ons vertellen.

Let's Go

Naast het vangen van Pokémon kan je met de NPC’s vechten. Zoals we gewend zijn is dit weer op een turn base manier. Leuke detail is dat je hoofd Pokémon (Eevee of Pikachu) eigen animatie hebben wanneer ze worden opgeroepen. Het verschil in grote van de Pokémon is nu veel duidelijker en beter te zien. Zo zagen we een kleine Weedle het opnemen tegen een enorme Onix.

Pokémon Let’s Go Eevee/Pikachu is een echte kruising tussen Pokémon Go en Pokémon voor de Gameboy. De beste elementen van de twee zijn samen gevoegd in een hele goede game. Wij zijn na het spelen super hyped voor de game. Jammer genoeg moeten we nog even wachten tot november. Dan zal deze game verschijnen voor de Nintendo Switch.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek