Hands on: Pokken Tournament DX

Pokken Tournament DX voor de Nintendo Switch is de opvolger op Pokken Tornament uit 2015 die voor de Wii U kwam. Wij gingen met de demo aan de slag tijdens de after E3 pers evenement van Nintendo

Pokken Tournament DX is een fighter game ala Tekken maar dan met Pokemons. Je kan onder andere kiezen uit Charizard, Pikcahu, Mewtwo, Gardevoir en nog een aantal Pokemon. Elke Pokemon beschikt over een eigen unieke set skills en attacks. Tijdens de gevechten zijn er momenten dat de 2D wereld zich doordraait in een 3D wereld, waardoor je wat meer gevechtsvrijheid in de arena hebt. Dit kan je wat lucht geven of de kans geven om je tegenstander wat extra druk te geven. Het hele vechtproces speelt verrassend genoeg heel lekker weg. In vergelijking met de vorige Pokken waarin alles heel traag en stug voelden, heeft Namco Bandai de game goed onder handen genomen. De game voelt nu veel soepeler aan en de combo’s zijn veel makkelijker en vloeiender te maken.

Nieuw in Pokken Tournament DX is de toevoeging van hulp Pokemon. Hier worden nog een aantal Pokemon aan het spel toegevoegd die je voorzien van hulp. Zo kan je een Magikarp oproepen die je tegenstander vertraagd. Of een Diglett die een soort knockup doet bij je tegenstander zodat je daarna een vervolg aanval kan plaatsen. Je kan elke gevecht kiezen uit een set van twee Pokemon. Afhankelijk van je speelstijl kan je kiezen welke set Pokemon bij je past.

Grafisch ziet de game er fantastisch uit. De Pokemon zien er prachtig uit tot in de details. Aanvallen en dergelijk zien er gelikt uit en zijn fantastisch om uit te voeren. De arena en de achtergrond zijn leuke toevoeging en mooie opvulling op de achtergrond. Geluidseffecten zijn goed en on point.

Voor de liefhebbers van Pokemon en van fightergames kan dit een leuke toevoeging zijn aan je collectie. De game komt uit op 22 september 2017.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek