Hands-on: Splatoon 2

Splatoon 2

Een van de meest aangename verassingen tijdens het Nintendo Switch Première event was toch wel Splatoon 2. De vreemde AR-gameplay die tijdens de eerste online-match een beetje zorgde voor verwarring bleek uit te lopen tot een strategische manier van het spelen van een shooter.

Vergeef me dat ik de eerste Splatoon compleet genegeerd heb voor de Wii U, nooit eerder heb ik de game aangeraakt en daarmee was de Hands-on ervaring met Splatoon 2 op het evenement de eerste keer dat ik de game langer dan 2 minuten mijn aandacht schonk.

In de demo die we speelde op het evenement speelde je een 4-vs-4 match waarin jouw team zoveel mogelijk grond van de map moet kleuren met inkt. Je kiest uit vier verschillende classes die hun eigen wapens en gadgets hebben.

splatoon 2

Zo beschikt er een class over een roller (derde in het plaatje)  waarmee je grote banen verf maakt op de map. Als ej over een vijandelijke speler heen rolt is deze meteen uitgeschakeld, maar van veraf kun je zelf niks doen en ben je enorm kwetsbaar.

Een andere personage beschikt over dual-blasters (eerste in het plaatje) met medium-range die vrij krachtig is op close range en effectief op medium-range. De tweede personage in het plaatje heeft de standaard “assault rifle” die effectief is op medium range. De vierde personage met de sniper is totaal niet effectief om de map te kleuren maar is special in het spel gezet om vijandelijke spelers binnen no-time om te leggen. Heel effectief op lange afstanden, maar ook van dichtbij heel effectief, maar ook erg kwetsbaar.

Besturing

De besturing in de game werkt zoals je dat zou verwachten van een shooter, de controls zijn identiek aan zijn voorganger, enkel de springknop is omgeruild. Wat ik erg vreemd vond was dat je door te bewegen met de controller, of de Switch zelf, jouw personage mee bewoog met zijn hoofd. Door de controller te bewegen beweeg je dus je hoofd in het spel. Dit kan je uitzetten in de full-game maar dit kon niet tijdens de demo. Het duurde even voordat ik hier aan kon wennen, maar eenmaal gewend was het een aangename feature die de gameplay een stuk leuker maakte en had ik de indruk dat het een goede en tactische toevoeging was dan enkel een leuke gimmick. Deze feature leek trouwens effectiever te werken zodra ik speelde in handheld mode en minder fijn was in TV mode. Dit heeft waarschijnlijk te maken dat in ik TV mode niet naar de controller kijk maar enkel naar de TV die niet mee beweegt.

splatoon 2 wishlistSplatoon 2 was een aangename shooter die typisch valt onder de genre “easy to learn, hard to master”. Het is eenvoudig om jouw taak goed uit te voeren en kans te maken tijdens een match, maar je kunt allerlei trucjes toepassen om jouw tegenstanders te slim af te zijn en daarmee uit nauwe situaties kunt ontsnappen. Mede door het gebruiken van je squid-form, waarin je veranderd in een inktvis en om je inkt bij te vullen, is een effectieve manier om de dood te ontsnappen.

Dit gezegd te hebben staat de game boven mijn verwachtingen nu ook op de Switch-wishlist. Splatoon 2 staat gepland voor release in de zomer van 2017 voor de Nintendo Switch.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek