Hands-on: Starlink: Battle for Atlas

Een grote verassing tijdens Nintendo’s Post E3 event was Starlink: Battle for Atlas. Deze game van Ubisoft gaat speelgoed in de mix gooien met videogames door ruimteschepen samen te stellen en deze vervolgens te werk laten gaan in een game.

Alhoewel het erg kinderachtig lijkt is Starlink een ontzettend vermakende game tot nu toe. In de demo die we mochten spelen waren de uitdagingen vrij pittig. Zwakken plekken, verschillende typen aan wapens waar vijanden bestendig tegen kunnen zijn gooien een hoop tactische voorbereiding in de mix.

Starlink schip

Starlink zal een zeer unieke game worden voor de Playstation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Juist iets meer extra uniek voor de Nintendo Switch. De reden waarom is heel logisch, je kunt op de Nintendo namelijk spelen met Fox McCloud en zijn Arwing bekend uit de Starfox franchise. De Arwing mochten wij al even proefdraaien tijdens het evenement. Fox was helaas afwezig, maar dat is niet heel erg gek als je je bedenkt dat hij speelbaar was bij de Super Smash Bros. Ultimate stations. Hij had het druk zat!

Starlink

De essentie van de game is vrij eenvoudig. Kies een piloot, alle piloten hebben een eigen speciale ability die zich door te spelen oplaadt. Vervolgens kies je een basisschip-model en vleugels. Je kunt hier je eigen creatieve geest te werk laten gaan. Je kunt vleugels verkeerd om op je schip plakken en dit zal in praktijk geen moer uit maken. Je kunt ook vleugels op vleugels pakken, dit werkt allemaal in-game! Vervolgens ga je wapens op je vleugels monteren en wederom kan je hier kiezen welke wapens je wilt inzetten en zelfs welke richting. Je kunt als je wilt wapens andersom op je schip zetten zodat je achteruit kunt schieten.

Je kunt het dus zo gek maken als je wilt. En zelfs tijdens het spelen je vleugels of wapens verwisselen. Zo waren er bepaalde vijanden die bestendig waren tegen ijs, mijn Ice-rockets hadden daarom geen zin en moest ik on-the-fly wisselen naar een ander wapen. Starlink belooft een erg vermakelijke game te worden en wij kunnen niet wachten om de planeten te verkennen met Fox zodra de game verschijnt later dit jaar!

Starlink

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek