Hands-on: Super Mario Odyssey

super mario odyssey

Tijdens Nintendo’s Post-E3 event hebben we de mogelijkheid gekregen om Super Mario Odyssey te spelen op de Nintendo Switch. We hebben even mogen rond rennen in de Sand Kingdom en de Metro Kingdom.

Super Mario heeft in Odyssey een speciaal soort hoedje genaamd Cappy. Er zit namelijk een soort van spookje in je hoed die je speciale krachten geeft die je zult moeten benutten in de open-wereld om bepaalde plaatsen te bereiken, of vijanden te verslaan.

Door met je Joy-Con op een specifieke manier te bewegen zul je Cappy gooien naar een bepaalde richting of Cappy als een soort boemerang om je heen laten zweven om vijanden te verslaan of ze te “besturen”. Zodra je Cappy naar een Bullet Bill gooit zal je tijdelijk de kanonskogel kunnen besturen totdat deze ontploft, of je zelf er uit springt.

Cappy Bullet Bill

Opeens lijkt Bullet Bill op oom agent.

Door Bullet Bill te besturen kun je plaatsen bereiken waar je normaal niet, of heel moeilijk kunt komen. Door gebruik te maken van alle trucjes van Mario en zijn Cappy kun je zelf ook al heel ver springen, alhoewel dit wel enige oefening vereist voordat je dit volledig onder de knie hebt.

Spelen in een zandbak

Tijdens het spelen van de demo in het Zand Koninkrijk kreeg ik heel erg een Super Mario Sunshine gevoel. Dit gevoel as enorm fijn want Super Mario Sunshine is een van mijn meest favoriete games aller tijden, Super Mario 64 schuift daar vlak achter, maar ik hoop dat Odyssey beide kan passeren. Nintendo heeft met Breath of the Wild er al voor gezorgd dat ik een nieuwe favoriete Zelda game heb. Het zou een mooi jaar zijn voor Nintendo en voor mij als ditzelfde ook lukt met Super Mario Odyssey.

Power Moon

In tegenstelling tot wat je gewend bent zal je in Super Mario Odyssey niet op zoek gaan naar de bekende sterren, maar ben je dit keer op zoek naar Power Moons. Het idee is ongeveer hetzelfde. Zodra je meer Power Moons verzamelt kan je meer gebieden vrijspelen. Deze Power Moons zitten verstopt in de verschillende gebieden. Zo kan je door goed zoeken en het oplossen van puzzels Power Moons bemachtigen. Zoals je gewend bent zijn er makkelijke, maar ook moeilijke manen te verzamelen.

Wederom weet de game platforming en open-world sandbox (letterlijk in de Sand Kingdom) enorm goed toe te passen en de hype-multiplier voor deze game staat ondertussen op het maximale. Alhoewel deze korte speeltijd geen compleet realistisch beeld geeft over de volledige versie durf ik te zeggen dat deze game wellicht een kandidaat is voor De Game Van Het Jaar.

Ik ben blijkbaar geen stadsmens

Alhoewel de Sand Kingdom enorm fijn aanvoelde had ik mijn twijfels over New Donk City. Dit is de demo waarin we in de stad mochten gaan rondzwerven. Hoge gebouwen, smalle straatjes en mensen in strakke pakken met een hoedje op. New Donk City speelde veel stroever en minder “Mario”. Super Mario in een stad is gewoon geen goede match denk ik. Alhoewel de platforming juist in New Donk City heel sterk aanwezig is, vond ik het minder fijn om hier mijn weg door heen te banen en op onderzoek uit te gaan dan in het Zand Koninkrijk. Misschien is het de nieuwheid, maar ik kon er in de korte demo nog niet helemaal aan wennen. Zodra de game verschijnt zal ik opnieuw met een frisse blik de strijd aangaan om met Mario de stad te verkennen, maar voorlopig kijk ik toch meer uit naar de fantasiewereldjes.

New DonkCity

Super Mario Odyssey verschijnt 27 oktober voor de Nintendo Switch.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek