Hands-on: Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash

Een van de showstelers tijdens het Nintendo Post E3 event was natuurlijk Super Smash. Deze game had dan ook de meeste speelstations veroverd. De game voelt direct vertrouwd aan, ongeacht welke controller je gebruikt.

Er waren verschillende stations waar Super Smash Bros. Ultimate speelbaar was. Ieder station ondersteunde maximaal 4 spelers, maar er was één station die gebruik maakte van de “nieuwe” oude Gamecube controllers. We konden helaas niet zien hoe deze waren aangesloten op de Switch. Maar ook hiervoor werden vier controllers ondersteund. De game speelde heel erg soepel met zowel de Gamecube als de Switch Pro controller en iedere Smash liefhebber zal direct het hele gebeuren onder de knie hebben.

Ready To Fight

Er is namelijk niet veel veranderd ten opzichte van de vorige games. Uiteraard is deze keer ieder personage beschikbaar uit voorgaande Smash games en zien we oude en nieuwe stages verschijnen. Ridley en de Inklings zijn gloednieuwe speelbare characters, maar de oude, bekende, zijn niet of amper gewijzigd. We kregen daarom ook meteen een flink pak slaag van een mede speler die duidelijk vaker speelde met de personage Villager. Bekijk hier beneden de twee nieuwe Amiibo’s die worden toegevoegd:

Ridley en Inkling

Helaas bevatte de demo niet alle stages en niet alle personages. Deze dien je in de volledige game ook eerst vrij te spelen. Toch was ik een tikkeltje ontroerd dat mijn favoriete map, Temple, niet in de demo speelbaar was.

Super Smash

Super Smash Bros. is een game die Switch exemplaren gaat verkopen, de franchise heeft een keiharde, loyale en vrij grote fanbase. Het is daarom mooi om te zien dat de game voor de Switch trouw blijft aan haar formule en het vervolg weinig afwijkt van voorgaande delen, maar enkel meer van hetzelfde toont. Alhoewel dit normaal gesproken een minpuntje oplevert in vervolg-titels is Super Smash een uitzondering op de regel omdat je deze game simpelweg niet op een andere manier wilt spelen. Alhoewel alleen de standaard multiplayer mode speelbaar was, hopen wij toch nog op een terugkeer van de legendarische story mode.

Wil jij ons oordeel lezen? Onze review van Super Smash Bros. Ultimate staat online! Lees hem hier!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek