Hands-on: The Legend of Zelda Breath of the Wild

Legnd of Zelda

The Legend of Zelda Breath of the Wild hadden we natuurlijk al mogen spelen voor de Wii U tijdens Gamescom 2016. De demo is inhoudelijk niets veranderd, buiten dat er nu voor het eerst Nederlandse ondertiteling in een Zelda game zit. Geen inhoudelijke wijzigingen weerhoudt ons niet van het opnieuw spelen van de demo.

Omdat de wereld van Breath of the Wild op je eigen manier te ontdekken is hebben we ditmaal voor een andere aanpak gekozen dan tijdens de playthrough van de demo tijdens Gamescom. Waar we op Gamescom vooral hebben gekeken naar de combat en exploration zijn we dit keer meer gaan kijken naar de dichtheid van content in een smal gebied en de mogelijkheden wat betreft items die je hier en daar kunt vinden.

Tijdens de eerste paar minuten kom je al snel iets tegen in de omgeving van Breath of the Wild waar je later voor terug moet komen. Het gaat hierbij om een kist die op een plateau staat in het midden van een modderpoel. Aan de zijkant van de poel staat een rots waar een metalen ketting aan hangt. Zodra je een trial hebt gedaan is het mogelijk om van deze ketting een brug te maken die je naar het plateau kan brengen. Terug keren naar eerder ontdekte plekken zal dus een ding zijn in deze game om geheimpjes of schatten te vinden.

Korok

Het is ons gelukt om twee Korok te vinden in onze korte playtime deze keer. Zodra je een Korok vindt zal hij je belonen met een Korok seed. Elke Korok zal je belonen met een seed. De Korok moedigt je aan om zoveel mogelijk van deze seeds te verzamelen.

Zo veel te doen…

Er is werkelijk zo veel te doen in de game dat alleen de eerste paar vierkante meter je al makkelijk een uur bezig kunnen houden. Al is het kleine kampjes van monsters leegruimen om schatkisten te looten of om je voorraad van voedsel aan te vullen om grotere gevaren op te sporen. Hak een boom om, of klim er in om appels te verzamelen en maak vervolgens een kampvuur om de appels te roosteren zodat ze meer genezen.

Tot mijn verbazing kon ik smalle constructies waar vijanden op stonden met pijl en boog niet kapot slaan om de vijand te slopen, gelukkig bood een ladder aan de zijkant van deze constructie de oplossing. Zodra je een camp met vijanden uitroeit zal er een kist verschijnen met loot. Ondanks dat je kunt sluipen in de game, zien vijanden je vrij snel en blijven ze voor een vrij lange afstand achter je aan hobbelen. Dit is soms wat vervelend, vooral als je weinig leven over hebt en je voedsel moet eten om jezelf te genezen.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek