Harry Potter GO onthuld gameplay details en eerste beelden

Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite is de Harry Potter GO versie van Niantic (Pokémon GO) en WB Games. De game maakt deel uit van Portkey Games. Deze label ontwikkeld games uit de Wizarding World waarbij de speler de hoofdrol op zich neemt, geïnspireerd uit de verhalen van J.K. Rowling.

Het is aan de speler om de wereld te redden door magie verborgen te houden voor dreuzels (niet-magiërs). Als rekruut begin je je avontuur binnen de Statue of Secrecy Task Force. Jouw doel is om onderzoek te verrichten en het beheersen van een Calamity, die de Wizarding World is binnengedrongen. Spelers over de hele wereld dienen samen te werken om spreuken uit te spreken en Foundables, terug te brengen naar de juiste plek. Deze Foundables bestaan uit artefacten, wezens, mensen en herinneringen. Confoundable Magie houdt deze Foundables gevangen.

Tijdens jouw reis over de wereld als magiër tref je verschillende ‘Inn’s’ waar je je ‘Spell Energy’ kunt opladen, magische ingrediënten zal vinden voor toverdranken en portkeys zal bemachtigen. Deze portkeys zullen AR-portalen openen naar iconische Wizarding World locaties.

Jouw vechtvaardigheden worden getest in de zogenaamde Fortresses. In deze ruimtes worden Wizarding Challenges gehouden. Hier kan je zeldzame en magische beloningen ontgrendelen door gevaarlijke gevechten aan te gaan tegen vijanden samen met andere tovenaars. Uit de beschikbare informatie zover klinkt dit als de raids die we kennen uit Pokémon Go.

Harry potter: Wizards Unite zal dit jaar verschijnen voor de smartphone. Spelers kunnen zich al registreren voor de game via Google Play.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek