HBO stopt in Nederland: geen Game of Thrones meer

GoT

Vanaf 1 januari 2017 is HBO niet meer beschikbaar in Nederland. Je kunt dan niet meer gebruik maken van de HBO-go app. Maar eigenlijk erger nog: Game of Thrones wordt niet meer uitgezonden in Nederland, wat nu?

Nog voor dat de winter aanbreekt en voor dat het laatste seizoen van Game of Thrones te zien is, laat HBO ons in de steek. Waarom HBO stopt is vooralsnog onduidelijk. Ziggo, het platform dat HBO faciliteert in Nederland, laat weten dat het gaat om een moeilijke beslissing. Voor alle fans van Game of Thrones en Silicon Valley is er al wel een oplossing gevonden.

De betaalzender Ziggo begon in februari 2012 met het uitzenden in Nederland. Samen met Ziggo ontstond er een betaalkanaal met diverse aanbod van films en series. Naast HBO 1 verschenen er nog twee zenders van HBO.

Voordat je weer een torrent site aan zwengelt: Ziggo wil met een betaaldienst komen die het mogelijk moet maken om de pareltjes van HBO toch in Nederland aan de man te brengen. Je hoeft dus niet per se weer opzoek naar een goede kwaliteit download. Om Vervolgens te moeten wachten op een goeie subtitle (voor alle mensen die anders alle dialogen missen) die niet aansluit op de audio, waar bij je weer handmatig de audio en subtitle synchroom moet laten lopen.

HBO lijkt geen brood meer te zien in de Nederlandse markt, echter denkt Amazon daar heel anders over. Amazon is druk bezig met het opzetten van een online streamingdienst: Amazon Prime. Amazon Prime heeft in de Verenigde Staten al 63 miljoen betalende leden. De oud presentatoren van Top Gear lanceren binnenkort daar hun nieuwe programma. Maar we moeten het straks wel doen zonder de volgende titels: Band of Brothers, Deadwood, Silicon Valley, Game of Thrones (foto), Girls, Sex and the City en The Sopranos.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek