Hearthstone Balance Changes komen eraan

Hearthstone The Witchwood

Het is iets meer dan een maand geleden dat Hearthstone een nieuwe expansion heeft gereleased, the Witchwood. Met een nieuwe expansion ontstaat er altijd een nieuwe meta en daarom worden er vaak kort erna balance changes toegepast. Ook dit keer gaat Hearthstone wat kaarten aanpassen. De aanpassingen zijn gericht op een aantal populaire decks zoals Cube Lock.

De afgelopen maand hebben Hearthstone-spelers volop kunnen experimenteren met de nieuwe expansion. Er is een nieuwe meta uit voortgekomen en daarom vindt Blizzard het tijd om opnieuw te kijken naar welke kaarten mogelijk te sterk zijn. Ze gaan daarom binnenkort een aantal kaarten aanpassen om de balance van de game te verbeteren. In een blogpost is aangegeven welke veranderingen er binnenkort aankomen. Het deck dat het meeste geraakt wordt door de aanpassingen is Cube Lock of Control Lock. Het deck verliest namelijk twee sterke manieren om van de tegenstander te winnen. Dark Pact healt nog maar 4 in plaats van 8 health en Possessed Lackey gaat van 5 naar 6 mana. De verandering aan Possessed Lackey zal ervoor zorgen dat de Warlock-speler minder snel Voidlords op zijn speelveld zal hebben.

Cube Lock is niet het enige deck dat minder sterk gemaakt wordt met de balance changes. Een andere populaire deck van het moment, Quest Rogue, wordt ook aangepakt. De quest kaart van Rogue, Crystal Core, zal nu alle minions in je deck 4/4 maken in plaats van 5/5. De Crystal Core kaart is al eerder onderdeel geweest van balance changes, maar dit was blijkbaar niet genoeg. De overige aanpassingen aan de kaarten zijn: Naga Sea Witch gaat van 5 naar 8 mana, Spiteful Summoner gaat van 6 naar 7 mana en Call to Arms gaat van 4 naar 5 mana. Voor het gedetailleerde overzicht van de aanpassingen kun je terecht op de blogpost.

Het wordt in de blogpost niet duidelijk gemaakt wat de exacte datum is dat deze balance changes uitgevoerd zullen worden. De blogpost geeft aan dat het na de HCT Playoffs zal zijn, maar niet precies wanneer.

 

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek