Hearthstone balance changes in update 9.1

Hearthstone

In de komende update van Hearthstone zullen een aantal kaarten aangepast worden. Het gaat in totaal om vijf kaarten en elke kaart wordt generfd. Drie van de vijf kaarten zijn basic class kaarten en kaarten die veel gebruikt worden in decks. 

Het is meer dan een jaar geleden dat in Hearthstone een nieuw game format werd geïntroduceerd. De game werd opgesplitst in een standard en wild format. In wild zijn alle kaarten beschikbaar en in standard alleen de kaarten uit specifieke sets. Deze verandering heeft ervoor gezorgd dat Hearthstone een stuk vriendelijker is voor beginners en het werd een stuk makkelijker om de game te balancen. Er is echter altijd een groot probleem geweest en dat is dat de standaardkaarten van iedere class nooit naar het wild format gaan. Om deze reden is het soms nodig om de basic class cards aan te passen als er een nieuwe set verschijnt. In de komende update worden daarom weer enkele kaarten aangepast. Het gaat in update 9.1 om Innvervate, Fiery War Axe, Hex, Murloc Warleader en Spreading Plague. Hieronder volgt een overzicht met de veranderingen (Bron):

Innervate

Het effect van de Innervate kaart gaat veranderen in update 9.1. De kaart geeft op dit moment nog 2 mana crystals in de betreffende beurt voor 0 mana. Dit gaat echter veranderen in 1 mana crystal in de betreffende beurt. Op deze manier wordt het voor Druids moeilijker om vroeg in het spel grote minions te spelen.

Fiery War Axe

De mana cost van Fiery War Axe wordt verhoogd. De kaart kost nu nog 2 mana en dit wordt verhoogd naar 3. De Fiery War Axe is een van de sterkste en meest consistente kaarten in een Warrior-deck. Het is een kaart die nooit weggegooid wordt in een starting hand en wordt daarom aangepast.

Hex

De mana cost van Hex wordt verhoogd. In plaats van 3 mana zal Hex na de update 4 mana kosten. De aanpassing van Hex wordt volgens de ontwikkelaars niet gedaan omdat de kaart te sterk is. De verandering is een onderdeel van het creëren van een identiteit voor de Shaman-class.

Murloc Warleader

Het effect dat Murloc Warleader op je andere Murlocs heeft, wordt minder sterk gemaakt. De kaart geeft op dit moment nog aan alle Murlocs +2 attack en +1 health en dit zal veranderen in alleen nog maar +2 attack. De reden voor deze aanpassing is om de early powerspike van Murloc Paladin minder sterk te maken.

Spreading Plague

De laatste verandering in de update is de kaart Spreading Plague. Spreading Plague is een kaart van de nieuwste expansion, The Frozen Throne. De kaart creëert voor elke minion van de tegenstander een 1/5 scarab met taunt. De kaart werd al snel door veel spelers als te sterk gezien. Om deze reden gaat de mana cost van de kaart omhoog van 5 naar 6.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek