Hearthstone Journey to Un’Goro expansion: de nieuwe kaarten

De nieuwste expansion van Hearthstone Journey to Un’Goro komt eraan en dit betekent een hoop nieuw kaarten. De kaarten zijn vanaf vandaag speelbaar in de VS en zullen dat vanaf morgen ook in Europa en Azië zijn. Naast nieuwe kaarten introduceert de expansion ook twee nieuwe mechanics, namelijk quests en adapt.

Journey to Un’Goro is de nieuwste expansion van Hearthstone. Het is een expansion die 135 nieuwe kaarten introduceert en twee nieuwe mechanics, quests en adapt. Het thema van de expansion is de oertijd. De nieuwe kaarten bestaan uit dinosaurussen, elementals en natuurlijk nog wat Murlocs. Om alle nieuwe kaarten te bekijken kun je terecht op Hearthstone Wiki. Een aantal kaarten en de nieuwe mechanics zullen besproken worden.

Quests

Journey to Un’Goro introduceert een nieuwe mechanic genaamd quests. Quests zijn de eerste legendary spell cards in de game. Een quest card geeft de speler een bepaalde opdracht, die uitgevoerd moet worden tijdens het potje. Als de quest volbracht wordt, krijgt de speler hier een reward voor. Een voorbeeld van de quests card is die van de Druid.

Journey to Un'Goro: Druid quest card and reward

Voor het behalen van de Druid quest moet de speler 5 minions met een attack van 5 of hoger summonen. Lukt de speler dit krijgt hij hiervoor Barnabus, een minion die de kosten van elke minion in je deck reduceert tot 0. Barnabus is een erg sterke minion, maar hiervoor moet de speler dus wel de opdracht volbrengen. Zo heeft elke class zijn eigen quest en zijn de meeste een ingewikkelde opdracht, maar met een reward die het waard is. De quest cards zullen waarschijnlijk leiden tot creatieve nieuwe decks.

Adapt

De tweede nieuwe mechanic van Journey to Un’Goro is adapt. Adapt betekent dat een minion een extra effect kan krijgen, zoals windfurry of divine shield. Alle vormen van adaptation zijn hieronder te zien:

Journey to Un'Goro: adaptations

Naast de twee nieuwe mechanics biedt de expansion ook een hoop andere nieuwe kaarten. Er komt een grote hoeveelheid aan spells bij, nieuwe minions, nieuwe legendaries en ga zo maar door. Er is ook een nieuw minion type toegevoegd in de expansion, namelijk elementals. Elementals hebben net zoals dragons en jades speciale interacties met hun eigen minion type. Bij elementals worden deze effecten voornamelijk geactiveerd als je de beurt ervoor elementals gespeeld hebt. Een voorbeeld hiervan is de Stone Sentinel:

Journey to Un'Goro: Stone Sentinel

Er zijn dus weer genoeg nieuwe manieren om creatieve decks in elkaar te bouwen met de nieuwste expansion van Heartstone. En vanaf morgen kunnen we hier in Europa ook eindelijk aan beginnen!

 

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek