Heavy Rain baas wil meer dan zombies van developers

Quantic Dream developers

Heavy Rain en Beyond: Two Souls CEO David Cage wil dat game developers verder kijken dan monsters en zombies. Cage, die als CEO voor Quantic Dream werkt, heeft de game industrie al vaker opgeroepen om nieuwe dingen te doen. Hij hoopt dat developers wat meer games met persoonlijke verhalen gaan vertellen. Het is vooral de bedoeling dat spelers zich kunnen herkennen of kunnen vinden in die verhalen. De focus moet minder op zombies en monsters komen te liggen. 

Cage vertelde dat hij een vrouw ontmoette op een feest die hem vertelde dat zij diep geraakt was door een stuk in Beyond: Two Souls waarin de speler dakloos is. De vrouw vertelde zelf enkele jaren dakloos te zijn geweest. De game bracht haar terug naar die tijd. Cage vertelde dat hij diep geraakt was door dit verhaal. Het is volgens hem als ontwikkelaar van games een van de meest krachtige reacties die je kunt krijgen.

Cage hoopt dat meer ontwikkelaars anders gaan denken en realiseren dat mensen zich in kunst kunnen vinden. Films, boeken, gedichten en alle andere vormen van kunst gaan vaak in op bepaalde problemen. Volgens hem zouden games dat ook moeten kunnen. Het is daarom belangrijk om de focus te verleggen. Games moeten minder draaien om zombies, monsters en gave actie scenes. Er zouden meer dingen moeten komen die in verbinding met onze belevenis van de wereld staan. Cage vindt het gebruiken van interactiviteit om iets met betekenis over te brengen dan ook ontzettend mooi.

Quantic Dream developers

Indie developers wekken dan ook meer de interesse van Cage. Hij ziet meer creativiteit en moed van dit soort developers komen. Hij prijst de gelegenheid om te werken voor Quantic Dream dan ook. Door de partnership met Sony komen er veel mogelijkheden vrij. Sony zou ontzettend veel steun bieden voor games die over andere onderwerpen gaan. De games van Quantic Dream wisten al vaker indruk te maken. Heavy Rain en Beyond: Two Souls horen daar natuurlijk bij.

De volgende Quantic Dream game lijkt dat weer te gaan doen. Detroit: Become Human maakte bij ons in ieder geval wel indruk. Het verhaal legt de focus op een robot genaamd Kara. Kara wil de essentie van haar bestaan onthullen. Er is helaas nog geen release date voor de game.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek