Hellblade: Senua’s Sacrifice komt naar de Xbox One op 11 april

Hellblade: Senua's Sacrifice

NinjaTheory heeft op Twitter aangekondigd dat Hellblade: Senua’s Sacrifice op 11 april naar de Xbox One komt. Hellblade won vorig jaar meerdere prijzen op The Game Awards. De game werd vooral geroemd om de sfeer die tijdens het spelen gecreëerd werd.

Hellblade: Senua’s Sacrifice is op 8 augustus 2017 uitgekomen op de PlayStation 4 en PC. Het was een tijdje wachten voor XBox One spelers om ook aan de game te mogen beginnen, maar hij is nu eindelijk aangekondigd. NinjaTheory heeft namelijk op Twitter bekendgemaakt dat Hellblade vanaf 11 april op de Xbox One beschikbaar zal zijn. Het zal ook een enhanced versie bevatten voor de Xbox One X. NinjaTheory geeft ook als cadeautje voor het geduld van de fans 10% korting op de pre-order of als je de game in de eerste week koopt.

Het verhaal

Het verhaal van Hellblade draait om Senua. Senua gaat op reis naar Helheim om de ziel van haar geliefde te redden. Ze heeft echter last van een ziekte, waardoor ze stemmen hoort en dingen ziet die er niet echt zijn. Het blijkt dat Senua last heeft van psychoses. De nadruk op psychoses in de game is niet toevallig. De game developers geven namelijk aan dat ze meer aandacht willen voor deze ziekte. Het is een van de onderdelen van de game, die veel geprezen is door critici. Het is namelijk een van de eerste games waar zoveel aandacht besteed wordt aan psychoses en de effecten daarvan.

Zijn jullie blij met de komst van Hellblade: Senua’s Sacrifice naar de Xbox One? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek