Hellblade: Senua’s Sacrifice de toekomst van gaming?

hellblade: senua's sacrifice

Ontwikkelaar Ninja Theory, onder andere bekend van de reboot van Devil May Cry en Heavenly Sword, liet tijdens de GDC in San Francisco hun laatste titel Hellblade: Senua’s Sacrifice zien. De demo laat prachtige motion-capture technologie zien en zet de game op de lijst van hoog geanticipeerde titels.

Net als Heavenly Sword, vertelt Hellblade: Senua’s Sacrifice het verhaal van een vrouwelijk protagonist die worstelt met haar plaats in de wereld. De hoofdpersoon, Senua, is een Keltische krijger die getraumatiseerd is na een invasie van de Vikingen. Ze ontwikkelt een psychische stoornis en hoort stemmen in haar hoofd. Hellblade werpt een licht op mentale stoornissen in een compleet andere tijd en plaats, gezien de meeste van dit soort verhaallijnen zich afspelen in de Westerse wereld van de laatste 100 jaar. De vraag rijst dan ook of de stemmen een toegevoegde waarde zullen hebben aan de gameplay en niet alleen aan het verhaal.

De demo die gisteren te zien was op de GDC laat de getraumatiseerde Senua zien die achtervolgt wordt door de oorlog. Bekijk de demo hieronder.

De game werd aan het publiek getoond door Tameem Antoniades tijdens Epic Games’ State of Unreal Talk. De game wordt dan ook ontwikkeld in de Unreal Engine.

Nu je alle informatie omtrent het spel in je opgenomen hebt, vraag je je misschien wat er nou precies zo bijzonder is aan deze titel. De demo die je hierboven gezien hebt is géén van tevoren in elkaar gezette trailer, maar een real time live action motion capture door actrice Melina Juergens, die live on stage de rol van Senua op zich nam. Haar performance werd gestreamed in Unreal Engine 4 en het resultaat is verbluffend mooi. Check de performance van de actrice hier beneden!

Ninja Theory werkte samen met Epic Games en Cubic Motion om de gezichtsuitdrukkingen via motion capture zo realistisch mogelijk in beeld te brengen. Het bedrijf werkte aan games als The Order: 1886, Ryse: Son of Rome en Until Dawn. CEO van Cubic Motion, Gareth Edwards, zegt over de samenwerking het volgende:

“The robustness and quality we showed today is the result of serious technical breakthroughs that will transform production. We’ve seen a few groups try this kind of thing before with more primitive technology, but we’ve never seen a system reach the kind of level required to make it a genuine alternative to offline production for facial animation.”

Dat belooft veel moois voor deze titel! Daarnaast zal de game ongetwijfeld veel navolging krijgen.

Hellblade: Senua’s Sacrifice staat gepland voor een release aan het eind van dit jaar. De game zal verschijnen op PC en PS4.

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek