Heroes of the Storm introduceert Voice Communication

Heroes of the Storm logo

Blizzard is enthousiast om aan te mogen kondigen dat Heroes of the Storm vanaf nu gebruik kan maken van Voice Communication. Spelers kunnen hier gebruik van maken in de lobby, in een party of zelfs met een heel team in Team League. Blizzard hoopt de onderlinge communicatie hierdoor makkelijker te laten verlopen.

Blizzard heeft voice channels aan Heroes of the Storm toegevoegd. Hiermee wordt het mogelijk gebruik te maken van zowel party voice and team voice. Zodra je een party joined zul je automatisch worden toegevoegd aan de voice channel van jouw party. Vanzelfsprekend kunnen alleen leden van jouw party je op dit moment verstaan. Houdt er wel rekening mee dat je overige leden uit je team niet kunt verstaan wanneer je gebruik maakt van party voice. Indien je ook wilt praten met de rest van je team dien je terug te switchen naar team voice.
Spelers dienen wel zelf de team voice channel te joinen in de lobby of aan het begin van een game. Je krijgt een notificatie in de chat die je hieraan herinnerd. Vervolgens klik je op join channel om mee te kunnen praten. Blizzard benadrukt dat het joinen van een voice channel (ook party voice) volledig optioneel is. Indien je hier geen gebruik van wilt maken kun je dit aangeven in het options menu.

Heroes of the Storm Voice Communication

Voice settings

Via options kun je naar voice settings gaan. Hier kun je aangeven welke speakers en welke headset gebruikt kunnen worden door de game. Verder heeft het menu ook een test functie waar je kunt controleren hoe jij gaat klinken bij je teamgenoten. Zelfs als je geen microfoon hebt kun je wel andere party en team voice channels joinen en naar hun luisteren. Het voice settings menu bestaat uit allerlei handige opties zoals Auto-Join Voice en Notification Sounds. Tevens kun je via Transmission Mode aangeven of je gebruik wilt maken van Push-to-Talk of Open Mic. Verder is het via dit menu mogelijk om hotkeys toe te wijzen. Hiermee kun je snel switchen tussen de party en team voice channels. Tevens kun je hier een hotkey instellen om je microfoon mee aan en uit te zetten.

Heroes of the Storm voice settings

Voice widget

Buiten de voice chat opties om is er ook nog een voice widget links bovenin je game menu. Indien je hier op klikt heb je de mogelijkheid snel een chat te joinen, switchen of verlaten. Zodra je deelneemt aan een game zul je zien dat deze widget verplaatst naar het tab scherm. Tevens kun je in het tab scherm andere spelers muten en unmuten. Dit is hetzelfde principe als eerder al aanwezig was in de game voor de reguliere chat.

Reports

Bij de nieuwe Voice Communication optie hoort natuurlijk ook een nieuwe manier om spelers te rapporteren. Vanaf nu heeft Blizzard een ‘Abusive Voice’ optie toegevoegd aan de reporting options. Indien iemand zich misdraagt via de voice chat is het heel makkelijk om hem of haar te rapporteren via deze functie. Een nieuwe report is niet compleet zonder bijbehorende straf. Blizzard heeft tevens een voice silence penalty toegevoegd die los staat van de gewone chat silence penalties. Dit betekend dat spelers die regelmatige reports krijgen voor Abusive Voice nu ook gestraft kunnen worden. Dit zorgt er namelijk voor dat zij gedurende deze straf niet via team voice kunnen communiceren. Ze hebben echter wel nog gewoon de mogelijkheid om het team voice channel te joinen om naar teamgenoten te luisteren. Verder blijft het voor hun gewoon mogelijk om de party voice channel te gebruiken.

Tags

Over: Milkybum

Hi! Ik ben Roxanne. Sinds kort ben ik redactrice bij intheGame.nl Dit doe ik naast mijn vaste baan als woonbegeleider in een maatschappelijke opvang. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn katten, gamen en yoga.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek