Het script voor de The Witcher Pilot aflevering is af

Schrijfster Lauren Schmidt Hissrich heeft laten weten dat het script voor de pilot van de Netflix-serie gebaseerd op The Witcher af is.

Dat laat de Amerikaanse schrijfster weten via Twitter. In december van vorig jaar werd bekend dat Hissrich, bekend van onder andere Marvel-shows Daredevil en The Defenders, de showrunner van de Netflix-serie van The Witcher zou gaan worden.

Vorige maand liet Hissrich weten dat ze niet van plan was om de serie te gaan filteren. Een fan vroeg zich destijds openlijk af of de gure Middeleeuwse tijden met geweld en verdriet wel echt in volle glorie in de aankomende serie getoond zouden worden, waarop Hissrich reageerde: “Er wordt niets verwaterd. Ik geef je mijn woord.”
In mei 2017 kondigde Netflix aan dat het in samenwerking met de Poolse studio Platige Image, dat al jaren de tussenfilmpjes voor de games maakt, en Andrzej Sapkowski, schrijver van de originele boekenserie, een The Witcher-serie zou gaan maken.

De Engelstalige serie wordt omschreven als een drama. Sean Daniel (The Mummy, Ben-Hur, The Expanse) en Jason Brown (The Expanse) nemen de rol van executive producer aan. BAFTA-winnaar Tomek Baginski werkt onder andere ook mee aan de serie.

Momenteel zijn er nog weinig details en geen releasedatum voor de Netflix-serie bekend. Alleen weten we dat het niet direct gebaseerd is op de game-serie.

 

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek