Het verhaal in The Division is een puzzel

The Division

De afgelopen periode worden we bekogeld met nieuwe informatie over de post-apocalyptische RPG shooter van Ubisoft, maar er was tot nu toe nog niet veel informatie over de verhaallijn. Daar is verandering in gekomen. In een interview met Xbox On is er het een en ander verteld over het verhaal in The Division.

Het verhaal zal gesplitst zijn in drie verschillende onderwerpen die je alle drie met een andere blik naar de post-apocalypse laten kijken. Elk zullen ze hun eigen verhaal vertellen tijdens het spelen van de missies.

“Every mission that you do is going to be linked to one of those story threads and is going to give you a little piece of the puzzle,” verklaarde Gerighty. “Once you’ve completed all the missions in that story thread you’ll have all the pieces of the puzzle that you’ll put together and get an extra piece that will give you a different perspective on the story.”

Gelukkig vertelde Gerighty ook waar de drie onderwerpen over gingen, voor het eerst komen we dus te weten waar het verhaal een beetje om gaat draaien, iets waar we van tevoren alleen maar over konden gissen. Een van de verhaallijnen zal gaan over het virus: wie het heeft gemaakt, waarom en hoe het bestreden kan worden. De tweede verhaallijn gaat over de verschillende facties: hoe zijn ze begonnen en hoe ga je ze gaat aanpakken. De laatste gaat over het herstellen van de infrastructuur en iets waar Gerighty op dit moment nog niet te veel over kon vertellen.

Eerder was al eens bekend gemaakt dat het virus New York is ingestroomd door het uitwisselen van geld, dat is ook de reden waarom de game zich af speelt rond de feestdagen, een tijd waarin veel mensen geld met elkaar uitwisselen.

The Division

Verder is er bekend gemaakt dat de Dark Zone geen laad schermen of matchmaking zal bevatten, iets wat we stiekem al een beetje wisten maar toch ook hoopte dat dit stand zou houden tot de release, wat blijkbaar is gelukt. Het zal net als de rest van het spel makkelijk toegankelijk zijn, echter betreed je hier een PVP gebied waar andere spelers jou kunnen aanvallen. Vermoord je een andere speler dan wordt je even opgelicht, vermoord je meerdere spelers zal je een premie op je hoofd krijgen.

The Division zal 8 maart verschijnen voor de Playstation 4, Xbox One en PC. Wil je niet wachten tot de release? Pre-order dan nu de game zodat jij aankomend weekend van 29 tot 31 januari de beta kunt proberen.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek