Hideki Kamiya wil virtual console op Nintendo Switch

virtual console

Nintendo heeft recent nog een direct gehouden met daarin onder andere de aankondiging van Super Smash Bros. op de Nintendo Switch. Wat echter nog steeds niet duidelijk is, is de toekomst van de virtual console. Hideki Kamiya, Bayonetta maker, is hier niet blij mee.

Kamiya maakte laatst al een grapje op zijn twitter waarin hij zei dat de ontwikkeling van Bayonetta 3 zou stoppen zolang er geen virtual console op de Nintendo Switch werd aangekondigd. Mensen die Kamiya volgen weten hoe gepassioneerd hij is over classic games van oudere gaming systems.

Naast een volwaardige virtual console met daarop de classics, wil Kamiya ook een d-pad op de Switch. De d-pad zou dan ook een ware toevoeging zijn voor de Nintendo Switch. De d-pad werd bij alle classic games veel gebruikt en zorgde dan ook voor een volledige ervaring.

Nintendo lijkt wel plannen te hebben voor een virtual consoles. Ports doen het namelijk goed op de Switch. Daaruit blijkt dan ook dat er veel vraag is naar oudere games. Het feit dat de 3DS en Wii U beide al een virtual console hebben werkt misschien op de zenuwen van Switch spelers omdat de nieuwe console zoveel meer zou kunnen met de classic games.

virtual console switch

 

 

 Dankzij de local multiplayer van de Switch doen de classic multiplayer games het ook goed. De nieuwste Nintendo console kan haar sterke punt, de local multiplayer, dan misschien ook wel goed inzetten om nog meer uit de klassieke games te halen. Nintendo zal waarschijnlijk later dit jaar, met de komst van de online service, ook meer loslaten over een mogelijke virtual console. Tot die tijd blijven wij, naast dat we hopen op de terugkeer van de oudere mario games, hopen dat de ontwikkeling van Bayonetta 3 natuurlijk gewoon doorgaat.
Op welke classic games hoop jij? Laat het ons weten in de reacties!

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek