Nintendo NX aangekondigd als Nintendo Switch!

Na maanden lang wachten en vele geruchten later is het moment eindelijk aangebroken. Nintendo onthuld haar gloednieuwe console! Nintendo NX is de naam die we afgelopen maanden te horen kregen. Maar de console gaat de naam Nintendo Switch krijgen.

De console is een combinatie tussen een handheld en een standaard console als de Playstation 4 en Xbox One. De Joy-Con controllers kun je van het scherm afschuiven en gebruiken als een normale controller. Ook kun je in plaats van de Joy-Con controllers ook een Switch-Pro controller gebruiken. Deze lijkt meer op de standaard controllers.

De Nintendo Switch maakt gamen voor de reiziger veel makkelijker. Je kunt thuis op de bank spelen via je TV, op reis in de trein kun je de console gebruiken als handheld. Maar in de kantine kun je de console met de standaard op tafel zetten en met de Joy-Con, of Switch-Pro controller spelen.

Ook is het mogelijk om meerdere controllers aan één Switch console te hangen zodat je met meer spelers samen kunt spelen.

“Op basis van deze eerste indruk van de Nintendo Switch hoop ik dat fans alvast een beeld vormen van de mogelijkheden die ze krijgen zodra ze kunnen spelen wanneer, waar en hoe ze maar willen”, zei Satoru Shibata, de directeur van Nintendo of Europe. “Onze teams bij Nintendo en vele andere ontwikkelaars doen hun best om nieuwe en unieke ervaringen voor onze fans te creëren. We kijken er naar uit je meer te laten zien.”

De game maakt gebruik van cartridges die we gewend zijn van de 3DS. Of de 3DS games ook werken op de nieuwe console is onwaarschijnlijk. De Nintendo Switch heeft namelijk maar één beeldscherm.

Bekijk bovenstaande trailer om er achter te komen hoe dit in zijn werk gaat!

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Darkness

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Poll

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek