Hoe populair is eSports nu eigenlijk?

LCS-Worlds

eSports, je ziet het steeds meer. Maar hoe populair is eSports nu eigenlijk? We nemen jullie mee langs een rijtje nummers van de drie grote eSports op dit moment: League of Legends, Dota 2 en CS:GO.  Dit doen we aan de hand van de cijfers van Twitch.tv.

LCS-Worlds-2017

League of Legends is by far koploper qua gemiddelde viewers. De World Championship van vorig jaar werd gehouden in China. Gemiddeld keken er 33 miljoen mensen wereldwijd naar dit toernooi. Op zijn hoogtepunt keken er ruim 106 miljoen mensen wereldwijd. Als we de World Championship van 2016 erbij pakken zijn we een enorme stijging in 2017. In 2016 keken er gemiddeld 7 miljoen viewers naar het toernooi. Op het hoogtepunt keken er 28 miljoen viewers.  2017 kende dus een stijging van 26 miljoen gemiddeld en op hoogtepunt 78 miljoen meer viewers.

Dota 2 The International 2017 werd gemiddeld door een kleine 5 miljoen viewers bekeken met op het hoogtepunt 11 miljoen viewers. Voor een betere vergelijk pakken we een iets minder bekeken toernooi. The Boston Major 2016 werd gemiddeld bekeken door 2 miljoen mensen, met op hoogtepunt 5 miljoen. The Kiev Major 2017 werd bekeken door kleine 3 miljoen mensen bekeken en op het hoogtepunt 5 miljoen mensen. Niet z’on hele grote stijging, maar toch een toename in de gemiddelde viewers. Maar als we de vergelijking trekken met The International 2017 en The Kiev Major zien we toch een enorme groei.

Dota2-Finals

CS:GO heeft altijd een trouwe viewerbase gehad. Verrassend genoeg zien we hier weinig verandering in de cijfers. Eleague Major 2017 had een gemiddelde van 839000 viewers en een hoogtepunt van 1.7 miljoen. In begin van dit jaar op hetzelfde toernooi, zien we een kleine stijging naar 897000 gemiddeld en op hoogtepunt 1.85 miljoen viewers.

De stijgende trent in eSport is zeker iets wat wij als gamers toe juichen. In League of Legends zien we steeds vaker dat grote zalen of zelfs stadiums gevuld worden met gamers die hun favoriete eSports team komen aanmoedigen. Zien jullie het al voor je? Een gevulde Johan Cruijf Arena of een gevulde Kuip met duizenden gamers net zoals jij. Tijdens de wereldkampioenschappen is dit al een feit, en wat zou het toch mooi zijn als eSports nog verder groeit en er maandelijks of zelfs wekelijks Arena’s worden gevuld met gamers.

Kijken jullie naar eSports? En zo ja naar welke games? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht.

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek