Hoera! De Vita is vier jaar oud geworden!

Vita

De kleine handheld van Sony met de beestachtige specs is dit jaar een jaartje ouder geworden. Ja echt, hij is er nog… De PlayStation Vita is vandaag precies vier jaar oud in Noord-Amerika en dat moet natuurlijk gevierd worden!

Als je een verjaardag van iets viert, denk je natuurlijk terug aan de jaren dat datgene al op deze aarde bestaat. Voordat de Vita aan zijn naam kwam heette de handheld van Sony NGP (Next Generation Portable) en wat we toen van het apparaat wisten is dat het de opvolger ging worden van de Sony PSP (PlayStation Portable). Het was pas tijdens de E3 van 2011 dat we de uiteindelijke naam van de console mochten weten: PlayStation Vita. De PlayStation Vita kwam voor een prijs van 250 euro uit op 22 februari 2012 in Nederland met grote games zoals wipEout 2048 en Uncharted: Golden Abyss. Daarnaast gaven 3rd party developers de kleine console ook nog de nodige aandacht. Zo kwam van Ubisoft Rayman Origins en was tijdens de launch ook Virtua Tennis 4 te spelen. Elk systeem kwam ook met een pakje van zes Augmented Reality kaarten en een code om een aantal spellen te downloaden voor deze kaarten. Daarnaast moest je wel een memory kaartje halen, want die werd er niet bijgeleverd.

De Vita moest de grote jongens handheld worden en in het begin wist zij dit aardig waar te maken met spellen die er fantastisch uitzagen zoals FIFA en Uncharted. De console werd echter niet goed verkocht en als we naar het heden kijken hebben we een aantal mooie games gezien die we een paar jaar terug niet op zakformaat konden spelen. Echter, als we naar de toekomst kijken van het apparaat, moet de Vita het doen met weinig nieuwe echte triple-A releases. Dit is niet een slecht iets, alleen de belofte dat de handheld hetzelfde zou gaan bieden als consoles, is niet helemaal uitgekomen.

Wat vind jij van de PlayStation Vita? Gebruik jij hem (nog)? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek