Hololens van Microsoft voorlopig niet de markt op

Microsoft Hololens

De designer van Mircrosoft’s VR, Alex Kipman, heeft in een interview bij een TED conferentie in Vancouver aangegeven dat de Hololens voorlopig niet beschikbaar zal zijn voor het grote publiek. Volgens Kipman is de wereld ”nog niet klaar” voor hun VR is en dat het bedrijf geleerd heeft van hun fouten betreft de Kinect.

De Hololens van Microsoft is al vijf jaar in ontwikkeling, en met de opkomst van de Virtual Reality, zou je kunnen verwachten dat Microsoft een dezer dagen met hun VR ook een deel van de taart willen opeisen. Dit is echter nog niet het geval, blijkt uit de volgende quote van designer Alex Kipman:

“If a consumer bought it today, they would have 12 things to do with it. And they would say ‘Cool, I bought a $3,000 product that I can do 12 things with and now it is collecting dust.’”

– Alex Kipman

Toen de Kinect uitgebracht werd in 2011 werd een record aantal verkocht. Consumenten konden vervolgens vrijwel niets met het apparaat, omdat het te weinig games ondersteuning bood of omdat de consument geen plaats in huis had om het apparaat optimaal te gebruiken. Vervolgens werd er niet meer in Kinect geinvesteerd en ging de camera de boeken in als een geflopte accessoire. Kipman zegt dat Microsoft flink de vingers gebrand heeft na dit incident: “It was just not ready to go sell 10 million units in 60 days, which is what it did.”

De Hololens is echter wel als een development-kit beschikbaar voor $3000,- en wordt vooralsnog alleen gekocht door bedrijven. Echter, astronauten schijnen ook plezier te hebben van de VR bril, zo blijkt uit onderstaande tweet van astronaut en testpiloot Tim Peake

Wanneer de Hololens op de grote markt verschijnt is dus nog niet duidelijk. Ook de prijs is vooralsnog niet bekend. Wel is duidelijk dat Microsoft er goed aan doet een andere verkoopmethode te hanteren dan dat ze bij de Kinect deden.

De Hololens zal beschikbaar zijn voor XBONE en Windows 10. Ook bepaalde mobile devices zullen gebruik kunnen maken van het apparaat.

Wat is de toekomst van de Hololens? Wat denk jij dat Microsoft’s VR gaat brengen? Laat het weten in de reacties!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek