Hoofdrol speler bekend voor Live-Action Mulan film

Mulan

Disney is de laatste jaren flink aan het werk om de bekendste Disney klassiekers nieuw leven in te blazen door middel van Live-Action. Mulan is ook aan de beurt en de hoofdrol speler is bekend gemaakt. Liu Yifei zal de rol van Mulan aannemen.

Yifei is een van de meest populaire sterren in China, maar hier in het Westen is ze ook niet ongehoord. We kennen haar uit Jackie Chan’s The Forbidden en Nicolas Cage’s Outcast. Ze heeft een tijdje in New York gewoond waardoor ze vloeiend Engels spreekt.

mulan film

Vorig jaar kondigde Disney aan dat ze op zoek waren naar een Aziatische cast voor de film. Hiermee wilt Disney zogenaamde “white-washing” van de film tegengaan. Iets waar Netflix’s Death-Note in heeft gefaald.

Mulan is niet de enige Live-Action film die Disney aan het klaarstomen is voor het witte doek. Eerder las je al op onze website dat Will Smith waarschijnlijk de rol van Geest op zich zal nemen voor de nieuwe Aladdin film. Daarnaast is er een Jungle Book 2 onderweg. Dat kan ook niet anders, want het eerste deel was een geweldig succes. Lees hier onze Jungle Book review. Lion King zal een nieuwe film ontvangen in een realistisch tintje en ook Dumbo en Pinocchio maken een nieuwe entree in de filmwereld.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek