Horizon Zero Dawn behaalt nieuw record

Horizon Zero Dawn RPG Guerilla Games

Horizon Zero Dawn is gemaakt op eigen bodem en heeft behoorlijk wat aandacht getrokken. Zo heeft Guerilla Games weer het aandacht op het spel gericht nu zij een nieuw record hebben verbroken.

De RPG van Guerilla Games is vorig jaar heel goed bij de consumenten in handen gevallen. Iedere gamer vindt dit spel toch wel een echte aanrader.

Dat Horizon Zero Dawn een groot succes is, blijkt vooral duidelijk uit de verkoopcijfers.

Het spel is al ruim 7,6 miljoen keer verkocht wereldwijd. Dit maakt de studio, die tevens ook Killzone ontwikkeld hebben, de meest succesvolle first-party game lanceerder op de Playstation 4 tot heden.

“We had huge ambition for Horizon Zero Dawn and as we approached the launch we knew people were excited, but to see sales of this volume is truly mind blowing.”

– Hermen Hulst, Guerilla Games baas over Horizon Zero Dawn.

De cijfers

Horizon Zero Dawn is vorig jaar gereleased op 28 februari 2017, precies een jaar geleden dus.

Het jaar begon keigoed voor het spel, zo verkocht de RPG al 2,6 miljoen exemplaren in de eerste twee weken na release.

Rond Juni 2017 had het spel al 3,4 miljoen kopieën verkocht. Hiervan waren 915,000 digitale downloads.

Een kleine viering

Om deze gigantische mijlpaal te vieren heeft Guerilla Games een aantal dingetjes op het plan staan.

Zo zijn er binnenkort gratis PS4 avatars en thema’s te verkrijgen die in de trend zijn van de game.

Ook zal in heel Maart de “Modern Icons Aloy Statue” voor 25% minder te verkrijgen zijn in de PlayStation Gear winkel. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is bij het afrekenen de code “anniversary” in te typen om te genieten van deze korting.

Voor mensen die de game nog niet hebben gespeeld, waaronder ik er één van ben en het spel nog in de seal van de Mediamarkt heb zitten, is de game ook afgeprijsd in de PlayStation Store.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek