Horizon Zero Dawn: de ontwikkeling in drie video’s

Horizon Zero Dawn

Guerrilla Games heeft drie video’s uitgebracht waarin ze achtergrondinformatie geven over het ontwikkelproces van Horizon Zero Dawn. In de filmpjes wordt verteld hoe ze van Killzone over gingen naar Horizon. De grootste opgave was het creëren van een open wereld.

Het eerste filmpje, genaamd From Corridors to Mountains, laat zien hoe Guerrilla Games de Killzone engine transformeerde in een open world engine. De studio had door Killzone veel ervaring met een first person shooter. Ze wilde de combat intensiteit van een first person shooter vertalen naar een third person open world game. Hiervoor hebben ze een aantal mechanics van Killzone gebruikt, zoals het kapot schieten van armor van de tegenstander. Het maken van een open wereld vroeg veel vernieuwing van Guerrilla Games, omdat het een stijl is die soms compleet tegengesteld is aan de stijl van Killzone.

Growing Guerrilla

Het tweede filmpje focust zich meer op de nieuwe medewerkers die Guerrilla Games heeft binnengehaald. Het bedrijf was namelijk op zichzelf al erg sterk in grafische ontwikkeling, maar miste nog een team om het verhaal te vertellen. De wereld was al gebouwd en had alleen nog een verhaal nodig. Het zou namelijk een post apocalyptische wereld zijn met robot dieren en een primitieve samenleving. Toen het verhaal in grote lijnen uitgewerkt was, werd het tijd om er een leuke speelervaring van te maken. Hiervoor heeft Guerrilla Games een groot aantal quest designers aangenomen om het verhaal leven in te blazen voor de speler.

Creating a Playstation icon

Het derde filmpje gaat over het hoofdpersonage van de game, Aloy. Het vertelt over het ontwikkelproces van het personage. De bedoeling van Guerrilla Games was om een iconisch karakter neer te zetten. De speler moest zich kunnen inleven in Aloy. Daarom is er in Horizon Zero Dawn voor gekozen om de reis van Aloy als speler samen te beleven. Aloy gaat vanuit haar kleine dorpje de grote wereld in en ontdekt samen met jou nieuwe wezens en gebieden.

Horizon Zero Dawn zal gereleased worden op 1 maart 2017 voor PlayStation 4.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek