Horizon Zero Dawn: E3 2016 Demo VS Retail vergelijking

horizon zero dawn

Het is de laatste jaren een trend om verschillende versies van games met elkaar te vergelijken. Dat is vandaag niet anders, want er is onlangs een vergelijkingsvideo verschenen van Horizon Zero Dawn. In deze video wordt de E3 2016 Demo van de Playstation 4 exclusive vergeleken met het uiteindelijke product. 

Opmerkelijk aan deze vergelijkingsvideo is dat ik weinig verschil kan zien. Op sommige momenten vind ik dat de E3 demo er beter uit ziet. Met name als je goed let op de bladeren van de bomen, en hoe deze bewegen in de wind. Op andere momenten vind ik juist dat de uiteindelijke versie er beter uit ziet. De kleuren en schaduwen lijken in de uiteindelijke versie vaak mooier en realistischer naar voren komen te komen.

Oordeel zelf:

Vaak zie je dat bij video’s als deze de game grafisch wordt toegetakeld in het uiteindelijke product. Helaas gebeurd het nog steeds heel vaak dat een game mooier wordt afgeschilderd dan deze daadwerkelijk is. Ubisoft is hier altijd erg goed in geweest, met name bij de eerste Watch Dogs. Maar ook The Division en Rainbow Six Siege zagen tijdens de demo’s er een stuk beter uit.

Gelukkig wordt dit al minder erg gedaan dan tevoren en zien we in de beelden hierboven dat het omlaag halen van de graphics niet altijd nodig hoeft te zijn!

Heb jij goed gekeken naar de minimale verschillen tussen de twee versies? Welke vind jij beter en waarom? Laat het ons weten in de reacties. Heb je een opmerkelijk verschil gevonden? Wijs ‘m aan!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek