Horizon Zero Dawn: Filmpjes over de machines

Horizon Zero Dawn

Het duurt nog maar een aantal weken tot de release van Horizon Zero Dawn. Er worden dan ook in de afgelopen weken volop video’s naar buiten gebracht over de game. Deze week werden in een aantal YouTube video’s de machines belicht.

Eerder werd al door PlayStation een driedelige serie naar buiten gebracht over de ontwikkeling van Horizon Zero Dawn. Deze week was het tijd om game content beter te belichten. Er zijn gisteren en vandaag meerdere video’s naar buiten gebracht die ons meer leren over de machines die je tegen kunt komen in de wereld van Horizon. De filmpjes leren ons wat voor wapens de machines hebben, wat voor aanvallen ze gebruiken en wat hun zwakke plekken zijn.

Thunderjaw

De Thunderjaw is een machine die gebruik maakt van zowel ranged als melee aanvallen. Zijn wapens bestaan uit machine guns, een mond laser en disc launchers. De special ability van de Thunderjaw maakt het voor de machine mogelijk om ongeziene vijanden te detecteren. Zijn zwakke plekken zijn het hoofd en het hart en als je de disc launcher van hem af schiet, kun je hem zelf gebruiken.

Snapmaw

De Snapmaw maakt ook gebruik van zowel melee als ranged aanvallen. Zijn wapen bestaat uit een ijsbal die hij kan afvuren. Zijn special ability is resource processing en de zwakke plekken van de Snapmaw zijn de cry sac en vuur.

Stormbird

De Stormbird maakt gebruik van zowel melee als ranged aanvallen. Zijn wapens bestaan uit meerdere shock blasts en hij kan bommen gooien. De special ability van de Stormbird is Thunder Crash en de zwakke plekken zijn de engines.

Behemoth

Ook de Behemoth heeft zowel ranged als melee aanvallen. Zijn wapens bestaan uit het gooien van stenen en een shrapnel blast. De special ability van de Behemoth is Gravity Purge en de zwakke plekken zijn de gravity generators.

In de filmpjes is goed te zien dat Guerrilla stukken uit het combat systeem van Killzone gebruikt. Zo kun je delen van het armor en de wapens van vijanden eraf schieten en in sommige gevallen zelf gebruiken. Blijf YouTube goed in de gaten houden, want er kunnen nog meer machine filmpjes of andere Horizon filmpjes verschijnen in de komende weken.

Horizon Zero Dawn zal beschikbaar zijn vanaf 1 maart op de PlayStation 4.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek