Horizon: Zero Dawn mogelijk uitgesteld tot begin 2017

Horizon: Zero Dawn

Het gerucht gaat dat de release van Horizon: Zero Dawn pas in het begin van 2017 zal zijnGuerrilla Games had op de E3 aangekondigd dat Horizon: Zero Dawn dit jaar zou releasen. Dit werd getweet door shinobi602. “Waarom zou ik die man geloven?” hoor ik je denken.

Om te beginnen heeft shinobi602 zich in het verleden reeds goed neer gezet als een betrouwbare bron als het over Horizon: Zero Dawn gaat. Zo was hij één van de eersten die online sprak over de meest recente IP van Guerrilla Games. Zelfs nog voordat de eerste artwork beelden gelekt waren, wist hij al dat het spel bionische dinosaurussen zou bevatten en dat het hoofdpersonage de roodharige Alloy zou zijn.


Verder is het ook interessant dat hij spreekt over de ‘PS4K’. Dat is een verwijzing naar de NEO waarover hier meer te lezen valt. Dit wijst er waarschijnlijk op dat deze post-apocalyptische open world game naast de basis PS4 versie ook een upgrade versie krijgt voor de NEO. shinobi602 gaf later een uitgebreidere verklaring op NeoGAF, want zijn tweet impliceerde dat de vertraging door de extra ontwikkeltijd van de PS4K ofwel NEO versie zou komen. Sommigen dachten dat Guerrilla Games zich nu ging focussen op de NEO en de PS4 versie niet zou gaan optimaliseren. Dat was blijkbaar niet wat hij bedoelde met de tweet. Volgens hem is er geen enkele reden om hiervoor bang te zijn:

“Yikes, I suppose I’ll chime in since that was taken way farther than I thought. Honestly it was just a general comment, obviously the whole point of the 4k is better looking games, that’s all I meant. It was never meant as a “It’ll run like ass on the PS4” chide. This is Guerrilla we’re talking about. Vast majority of this game’s development has been on the PS4. They’ve always done well in the performance department. I don’t think there’s a reason to fear for anything. “

Of Horizon: Zero Dawn werkelijk wordt uitgesteld naar 2017 valt nog te zien als Guerrilla Games een officiële statement maakt.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek